اصول هوش مالی از نگاه رابرت کیوساکی کدام هستند؟
۵ اصل و جنبه هوش مالی کدام هستند؟
همانطور که میدانید یکی از موضوعات مهمی که امروزه اکثر افراد جامعه به علت وجود مشکلات مالی زیاد، با آن درگیر هستند، داشتن پول و منابع کسب درآمد بیشتر است. در این میان افرادی موفق عمل میکنند که از هوش مالی بالاتری برخوردار باشند و به اصول هوش مالی توجه کنند.
هوش مالی از نظر رابرت کیوساکی دارای ۵ اصل مهم است که حتماً باید مورد توجه قرار بگیرند. همین مسئله نیز باعث شد که ما تصمیم گرفتیم در این نوشته در مورد اصول و جنبههای مختلف هوش مالی در نگاه رابرت کیوساکی، با شما صحبت کنیم اما اجازه دهید قبل از مطرح کردن اصول هوش مالی ابتدا توضیح مختصری درباره خود هوش مالی برایتان ارائه کنیم.
هوش مالی چیست؟
رابرت کیوساکی در کتاب خود تحت عنوان ” پدر پولدار پدر بیپول”، هوش مالی را به این شکل تعریف میکند:
هوش مالی عبارتست از مجموعه تشخیص، تصمیم و اقداماتی که یک فرد در جهت مدیریت مالی زندگی خود و کسب و کارش بکار میگیرد.
اصول هوش مالی از نگاه رابرت کیوساکی
رابرت کیوساکی به عنوان یکی از افراد موفق در زمینه هوش مالی، آن را از ۵ جنبه مورد بررسی قرار داده است. جنبههای هوش مالی یا همان اصول هوش مالی، مواردی هستند که افراد برای بهرهمندی از هوش مالی مناسب، میبایست این اصول را رعایت کنند.
- کسب پول و درآمد بیشتر
- نگهداری و محافظت از پول
- برنامه ریزی برای پول
- اهرم سازی برای پول
- رشد و بهبود دانش مالی
کسب پول و درآمد بیشتر
این اصل در واقع بیانگر این است که هر چقدر درآمد مالی یک فرد بیشتر باشد به همان میزان هوش مالی بیشتری نیز دارد. افرادی که میتوانند راههای کسب درآمد بیشتر را پیدا کنند و بر اساس آن راه و روش عمل کنند، افرادی هستند که هوش مالی بالایی دارند؛ چرا که این افراد به این درک رسیدهاند که خود پول و ثروت، موجب ثروتمند شدن آنها نخواهد شد بلکه وجود یک راه درآمدی است که موجب این امر میشود. همین موضوع نیز این افراد را بر آن داشته است که یک یا چند منبع دائمی برای درآمد ماهیانه یا سالیانه خود داشته باشند.
نگهداری و محافظت از پول
این اصل به معنای کمتر خرج کردن نیست بلکه به معنای این است که از پول خود به گونهای محافظت کنید تا آن را بیهوده از دست نداده و عوامل مختلف نتوانند آن را از دست شما خارج کنند. عوامل زیادی وجود دارد که میتوانند دارایی شما را از چنگتان درآورند از جمله: پرداخت مالیات، سپردهگذاری در بانکها و مؤسسات مالی، خرید کردن، واسطهها در معاملات و غیره.
ممکن است فردی راه بدست آوردن درآمد بیشتر را بداند و طبق آن راه، درآمد بیشتری نیز نسبت به دیگران داشته باشد اما اگر همین شخص نتواند از پول خودش در مقابل این عوامل ذکر شده محافظت کند، هرگز نمیتواند هوش مالی بالایی داشته باشد. این امر کاملاً بدیهی است؛ چرا که او با همان سختی که پول بیشتری درمیآورد به همان راحتی، آن را از دست میدهد. به این ترتیب این فرد هیچوقت نمیتواند در زندگی خود، انسان ثروتمندی شود.
برنامه ریزی برای پول
مفهومی تحت عنوان بودجه مازاد وجود دارد که مربوط میشود به بودجهای که طی برنامه بودجه بندی برای پول، از کاهش هزینههای غیر ضروری بدست میآید. نحوه استفاده افراد از این بودجه اضافی، میزان هوش مالی افراد را نشان میدهد، و هر فرد با هر سطح از هوش مالی رفتار متفاوتی نسبت به آن نشان خواهد داد.
انواع رفتار افراد نسبت به بودجه مازاد
- پرداخت بدهیها
- خورد و خوراک و خوشگذرانی
- پسانداز کردن
واضح است افرادی که هوش مالی بالایی دارند، واکنش سوم را از خود نشان داده و بودجه اضافی را به منظور سپرده گذاری در بانک یا مؤسسات مالی مختلف، سرمایه گذاری خواهند کرد. از این طریق آنها میتوانند بدهیهای خود را نیز از سود سرمایه گذاری، پرداخت کنند.
اهرم سازی برای پول
اهرم سازی برای پول در واقع به این موضوع مربوط میشود که برای داشتن درآمد بیشتر، باید یک اهرم مثل سرمایه گذاری مؤثر انجام دهید که این سرمایه گذاری میتواند در بازار بورس و سهام، بازار طلا و سکه، بازار مسکن، بازار ارز دیجیتال و مواردی از این قبیل باشد.
بیشتر افراد گمان میکنند سرمایه گذاری پول در بانکها به عنوان یکی از منابع کسب درآمد است. اما این روش سرمایه گذاری زمانی مفید است و میتوان نام منبع درآمد، روی آن گذاشت که سود دریافتی شما، از نرخ تورم بیشتر باشد درغیر این صورت این روش نه تنها منبع کسب درآمد نیست بلکه یکی از عواملی است که پول شما را از چنگتان خارج کرده و مانع از حفظ پولتان شده است.
با توجه به مطلبی که گفته شد به این نتیجه میرسیم که افراد با هوش مالی بالا برای سرمایه گذاری بودجه مازاد خود، هیچ وقت سراغ بانکها نمیروند بلکه آنها پول خود را در یکی از بازارهای سرمایه گذاری، قرار داده و از آن به عنوان یک اهرم برای کسب درآمد بیشتر استفاده میکنند.
رشد و بهبود دانش مالی
شاید به جرأت بتوان گفت این جنبه از هوش مالی، مهمترین و پایهایترین جنبه است. اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که فرض کنید افراد ۴ جنبه دیگر هوش مالی را در نظر گرفته باشند، اما نسبت به امور و مسائل مالی، اطلاعات چندانی نداشته باشند و این که در چه شرایطی چه عکسالعملی باید انجام دهند را ندانند. این شخص قطعاً هوش مالی پایینی دارد و به علت عدم اطلاعات کافی در زمینه امور مالی، هرگز قادر نخواهد بود با یک برنامه ریزی دقیق، درآمد خود را افزایش دهد.
به عنوان مثال فرض کنید فردی سرمایه خود را در بازار بورس سرمایه گذاری میکند اما اگر نسبت به قوانین و اصطلاحات این بازار مثل عرضه اولیه، سهام و حق تقدم سهام و موارد این چنینی، آگاهی نداشته باشد، نمیتواند از این طریق درآمد خود را افزایش دهد. بنابراین علیرغم این که او بودجه مازاد خود را به بهترین روش استفاده کرده است اما نمیشود گفت که هوش مالی بالایی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید