گوش شنوا چیست و چرا باید گوش شنوا داشته باشیم؟
گوش شنوا چیست و چه تأثیری بر کسب و کار و زندگی افراد دارد؟
ممکن است برای شما نیز تا به حال پیش آمده باشد که در حال گوش دادن به صحبتهای یک نفر باشید اما بعد از تمام شدن حرفهای او ناگهان متوجه شدهاید که حتی یک جمله از آن حرفها را نشنیدهاید. این اتفاق میتواند دلایل زیادی داشته باشد که اگر بخواهیم یک دلیل کلی برای آن بیان کنیم باید بگوییم که شما دارای گوش شنوا نیستید و مراحل کسب مهارت خوب شنیدن را رعایت نکردهاید. اما اصلاً گوش شنوا چیست و داشتن آن چه اهمیتی دارد؟
گوش شنوا چیست؟
گوش شنوا یا خوب شنیدن یکی از مهارتهای ضروری برای کوچها به به خصوص بیزینس کوچها که در حال کوچ کردن مدیران کسب و کارها هستند میباشد؛ چرا که از طرفی مدیران با تعداد زیادی افراد سر و کار دارند و از سوی دیگر، این افراد با بیزینس و کسب و کار او در ارتباط هستند. بنابراین اگر یک کوچ یا بیزینس کوچ، گوش شنوای خوبی نداشته باشد، نمیتواند به وظایف خود که در مقاله “بیزینس کوچ کیست و چه وظایفی دارد” این وظایف را شرح دادهایم، به خوبی عمل کند.
گوش شنوا همان گوش معمولی نیست که همه ما ظاهراً آن را داریم و با آن به صحبتهای همدیگر گوش میدهیم. گوش شنوا برخلاف گوش معمولی که همه افراد سالم از آن برخوردار هستند، بوده و داشتن آن یک هنر و مهارت به حساب میآید چرا که گوش شنوا علاوه بر گوش دادن به گفتههای طرف مقابل، به طور کامل بر روی آنها و گوینده تمرکز میکند تا بتواند آن شخص و گفتههایش را به خوبی درک کند.
چرا باید گوش شنوا داشته باشیم؟
گوش شنوا از جنبههای مختلفی دارای اهمیت است اما دو مورد از مهمترین آنها که به نوعی بر روی مسائل دیگر نیز تأثیر گذار هستند عبارتند از:
- مدیریت مسائل و مشکلات خانوادگی
- مدیریت کسب و کارها
مدیریت مسائل و مشکلات خانوادگی
همانطور که در بالا نیز گفتیم گوش شنوا یکی از مهارتهای ضروری برای کوچهاست اما اگر اندکی تأمل کنید متوجه خواهید شد که گوش دادن مؤثر، نه تنها یک امر ضروری برای مربیان است بلکه یکی از عوامل تأثیرگذار در سایر امور زندگی نیز میباشد. اهمیت این موضوع در بین اعضای خانواده به حدی زیاد است که شاید بتوان گفت میتواند زندگی افراد را تحتالشعاع خود قرار دهد. این امر کاملاً بدیهی است زیرا وقتی افراد در صورت وجود یک مشکل کوچک نتوانند به راحتی با هم صحبت کنند یا به صحبتهای هم با دقت گوش کنند یا اصلاً اجازه حرف زدن به یکدیگر ندهند، قطعاً آن مشکل کوچک نه تنها حل نشده بلکه تبدیل به مشکلات بزرگتر نیز خواهد شد و همین موضوع نیز میتواند برای زندگی مشترک افراد خطرناک باشد.
مدیریت کسب و کارها
مدیران حرفهای کسب و کارها به خوبی میدانند که بی توجهی آنها نسبت به کارکنانشان میتواند ضربه بدی به کسب و کار آنها بزند به همین دلیل نیز این مدیران با آگاهی نسبت به این موضوع، برای نشان دادن این که نسبت به کارکنان خود بی توجه نیستند، به صورت برنامه ریزی شده، هرچند وقت یکبار پای صحبت آنها مینشینند و با دقت تمام به گفتههای کارمندان خود گوش کرده و در صورت نیاز، مواردی را نیز یادداشت میکنند. این مدیران همچنین با درخواست نظر، پیشنهاد و انتقاد از اعضای تیم خود، به آنها احساس ارزشمند بودن میدهند.
در واقع مدیران با به کار گرفتن این روش و گوش دادن مؤثر، علاوه بر بالا بردن راندمان کاری تک تک کارکنان از طریق ارزش آفرینی به آنها و ایجاد حس اعتماد، خواهند توانست با به کار گرفتن نظرات، پیشنهادات و انتقادات مؤثری که در حین فرایند گوش دادن فعال به دست آوردهاند، موجب بهبود کسب و کارشان نیز شوند.
دیدگاهتان را بنویسید