بلاک چین چگونه امنیت معاملات ارز دیجیتال را تأمین میکند؟
بلاک چین چیست؟ رابطه بین بلاک چین و ارزهای دیجیتال چیست؟
ورود به دنیای ارز دیجیتال و سرمایه گذاری در این زمینه مثل هر کسب و کار و هر یک از فرصتهای سرمایه گذاری، مستلزم این است که افراد قبل از اقدام به سرمایه گذاری در آن، با مفاهیم و اصطلاحات موجود در آن که بلاک چین یکی از پایهایترین این مفاهیم است و همچنین نحوه کار کردن در آن زمینه به خصوص، آشنایی کامل و کافی داشته باشند.
این آشنایی از طرفی باعث میشود که افراد با چشم باز و با توجه به تواناییهای خود، سرمایه گذاری کنند و از سوی دیگر پس از شروع به فعالیت در هر زمینهای، عملکرد بهتری در سرمایه گذاری خود داشته باشند. به همین منظور نیز ما سعی داریم قبل از ورود شما به دنیای ارز دیجیتال، با شما درباره بلاک چین و ساختار آن صحبت کنیم.
بلاک چین (Block Chain) چیست؟
بلاک چین یک واژه ترکیبی متشکل از block به معنی بلوک و chain به معنی زنجیره است که در مجموع به آن زنجیرهای از بلوکها گفته میشود. هر بلوک حاوی هر گونه اطلاعات میتواند باشد که این اطلاعات به صورت زنجیروار به هم متصل میشوند. بلاک چین، قبل از ظهور ارزهای دیجیتال وجود داشته است اما شاید تا آن روز کاربرد آن برای خیلیها نامعلوم بوده است.
بلاک چین به عنوان یک تکنولوژی زیرساختی برای انواع ارزهای دیجیتال است یا به عبارت دیگر میتوان گفت، Block Chain پایه و مبنای ایجاد و انتشار ارزهای دیجیتال میباشد که از رویکرد رمزنگاری جهت ایجاد امنیت در تراکنشهای مالی استفاده میکند. همچنین پایگاه اطلاعات بلاک چینها غیرمتمرکز بوده و دارای جایگاه مشخصی نیست. این به این معنی است که این اطلاعات به صورت متراکم در کل دنیا وجود دارند.
کاربرد بلاک چین در ارز دیجیتال چیست؟
همانطور که میدانید در انجام تراکنشهای مالی، غیر از دو طرف معامله، باید یک واسطه مثل بانک وجود داشته باشد که در صورت وجود تکنولوژی بلاک چین و به کار گیری آن، افراد درگیر در معامله دیگر نیازی به وجود واسطه بین خود ندارند. در واقع بلاک چین این امکان را فراهم میکند که افراد به صورت رو در رو به انجام مبادله بپردازند که در این صورت میگوییم تراکنش به کار گرفته شده در این تبادل، همتا به همتا است.
گامهای اضافه شدن یک بلاک به بلاک چین
به محل نگه داری بلاک چینها در اصطلاح، دفتر کل توزیع شده گفته میشود اما این دفتر کل توزیع شده چیست؟ به زنجیرهای از رایانهها گفته میشود که صحت تمامی تراکنشها را بررسی کرده و در صورت تأیید و درست بودن هر تراکنش و اطلاعات مربوط به آن، آن تراکنش را به زنجیره بلاک چین اضافه میکند که طی چند مرحله این اتفاق صورت میگیرد:
- انجام یک معامله
- تأیید معامله از طریق دفتر کل توزیع شده
- جای گیری یک معامله یا تراکنش بین تراکنشهای دیگر
- اختصاص هش به هر بلوک، پس از تاًیید معامله مربوط به هر بلوک
ساختار یک بلاک در بلاک چین به چه صورت است؟
اگر بخواهیم اجزاء تشکیل دهنده یک بلاک را مورد بررسی قرار دهیم اول باید ببینیم اصلاً اجزاء تشکیل دهنده آن چه چیزهایی هستند؛ اجزاء تشکیل دهنده یک بلاک عبارتنداز:
- دادهها و اطلاعات مربوط به یک تراکنش
- اطلاعات مربوط به طرفین درگیر در معامله
- هش بلاک
- هش بلاک قبلی
دادهها و اطلاعات مربوط به یک تراکنش
این اطلاعات دربرگیرنده اطلاعاتی مثل تاریخ انجام تراکنش، مبلغ رد و بدل شده در تراکنش، زمان انجام تراکنش و نام آنچه که مورد معامله قرار گرفته است میباشد.
اطلاعات مربوط به طرفین درگیر در معامله
این اطلاعات حاوی اطلاعات شخصی و هویتی یک شخص نیست بلکه حاوی امضاء دیجیتالی است که یک داده منحصر به فرد میباشد.
هش بلاک
هش بلاک حکم اثر انگشت برای انسانها را دارد. در واقع فناوری بلاک چین با استفاده هش، توانایی این را دارد که از تقلب و کلاهبرداری در تراکنشهای مالی مثل تراکنشهای مالی مربوط به ارز دیجیتال، جلوگیری به عمل بیاورد. هش یک کد شناسایی است که از طریق یک تابع ریاضی به دست میآید و زمانی به یک بلوک، هش اختصاص میدهیم که صحت تراکنش در دفتر توزیع شده تأیید شود و آن بلوک در بلاک چین قرار بگیرد. (در صورت هرگونه تغییر در سایر اطلاعات مربوط به یک تراکنش، هش نیز تغییر خواهد کرد)
هش بلاک قبلی
در صورت ایجاد تغییر در دادههای یک تراکنش و تخصیص یک هش جدید، هش قبلی، همچنان و تا زمانی که تراکنش مورد تأیید قرار بگیرد، در بلاک چین و در بلوک جدید موجود است. جالب است بدانید که یکی از موارد مؤثر در امنیت اطلاعات، همین هش قبلی است.
اهمیت بلاک چین در معاملات
با توجه به ساختاری که برای بلاک چین بیان کردیم میتوان چنین نتیجه گیری کرد که ویژگی بارز بلاک چین، جلوگیری از بروز تقلب در معاملات و انواع کلاهبرداری در تراکنشهای مالی است و همین ویژگی، اهمیت به کارگیری این تکنولوژی را در دنیای امروز مشخص میکند.
بلاک چین به علت استفاده از ترفند رمزنگاری و همچنین اختصاص هش به هر بلاک و جلوگیری از تغییر آن هش، امنیت در معاملات و یا هر نوع فعالیتی را تا حد زیادی افزایش میدهد. به طوری که حتی اگر یک هکر بتواند اطلاعات موجود در تراکنش شما را هک کند، میبایست به اطلاعات قبلی شما نیز دسترسی داشته باشد که این یک فرآیند بسیار دشوار و تقریباً ناممکن است. بنابراین همین موضوع، بلاک چین را به یکی از مهمترین و کاربردیترین تکنولوژیها تبدیل کرده است.
آکادمی رسمی حسین صدر مجری دورههای آموزشی آنلاین دیجیتال مارکتینگ، ارز دیجیتال، بیزینس کوچینگ و …، در کنار شماست تا با یاری رساندن به شما در هر یک از این زمینهها شاهد موفقیت بیش از پیش شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید