عوامل مؤثر بر فروش؛ عوامل داخلی و خارجی
عوامل مؤثر بر فروش محصول کدام هستند؟
هر کسب و کاری، چه یک استارت آپ (شرکت نوظهور) و چه یک شرکت تاسیس شده، حداکثر تلاش خود را برای افزایش حجم فروش انجام میدهند چرا که رشد همیشگی فروش، تنها راه بقا در بازار است. یک شرکت برای دستیابی به این هدف، راههای زیادی را به کار میگیرد مثل: معرفی محصولات جدید، گسترش آنها از طریق کمپینها و ایدههای جذاب بازاریابی، ارائه انواع تخفیف و گزینههای پرداخت راحتتر. علاوه بر موارد گفته شده، عوامل مؤثر بر فروش زیادی وجود دارند که در این مقاله به توضیح برخی از مهمترین این عوامل خواهیم پرداخت.
عوامل مؤثر بر فروش محصول
در حالت کلی، عوامل مؤثر بر فروش بسیاری هستند که به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
- عوامل داخلی
- عوامل خارجی
عوامل داخلی مؤثر بر فروش محصول
عواملی هستند که اساساً از درون شرکت نشأت میگیرند، بنابراین در حوزه نفوذ شرکت، تحت کنترل هستند. این عوامل را می توان به عنوان “پاسخ شرکت به تغییرات بازار” نیز نامید. رشد میزان فروش شرکت مستقیماً با کنترل مثبتی که شرکت قادر به اعمال بر روی این عوامل است، متناسب میباشد. این عوامل داخلی مؤثر بر فروش محصول عبارتند از:
- محصول شرکت
- استراتژی بازاریابی شرکت
- پرسنل بازاریابی شرکت
- تکنولوژی و اتوماسیون
- حضور در حالتهای مختلف به ویژه در تجارت الکترونیکی
محصول شرکت
خود محصول، مهمترین عامل تعیین کننده رشد فروش شرکت است. به عبارت دیگر اگر محصول شما بتواند نیاز مصرف کنندگان را با قیمتی مناسب، برآورده کند، به فروش خواهد رسید. یک شرکت میبایست بر حفظ کیفیت محصول خود و همچنین افزایش خدمات یا بهبود خدمات و نحوه عملکرد خود، مطابق با تکنولوژی در حال پیشرفت و تغییرات ایجاد شده در سلایق مصرف کنندگان، دقت کافی داشته باشد.
استراتژی بازاریابی شرکت
استراتژی بازاریابی شرکت با توجه به محصول آن، نقش مهمی در تأثیرگذاری بر فروش دارد. استراتژی بازاریابی شامل انتخاب بازار هدف صحیح، تثبیت موقعیت برند، قیمت گذاری صحیح و انتخاب کانالهای توزیع مناسب است. این عامل می تواند تأثیر زیادی بر فروش یک محصول داشته باشد.
پرسنل بازاریابی شرکت
شایستگی و طرز فکر نیروی بازاریابی شرکت در جلب مشتری بیشتر، امر بسیار مهمی است. ارائه استراتژیهای جدید بازاریابی، ایدههای تبلیغاتی، پشتیبانی از این ایدهها با تحقیقات بازار سالم و تمایل به خودآگاهی و هماهنگ و بهروز بودن با روندهای اخیر بازار، همراه با صلاحیت حرفهای؛ همه این عوامل در دستیابی به حجم فروش بیشتر کمک زیادی میکنند.
تکنولوژی و اتوماسیون
ارتقاء تکنولوژی یکی دیگر از جنبههایی است که یک شرکت باید در تلاش برای دستیابی به رشد بیشتر فروش در نظر بگیرد. سرمایه گذاری در فناوری جدیدتر و هوشمندتر و اتوماسیون فرآیندهای تجاری مثل تسهیلات پرداخت الکترونیکی، رزرو آسانتر و خودکار سفارشات، پیگیری امکانات برای محمولههای حمل و نقل و رسیدگی الکترونیکی به شکایات میتواند زمینه مطلوبی در بازار ایجاد کرده و فروش را افزایش دهد.
حضور در حالتهای مختلف به ویژه در تجارت الکترونیکی
استفاده از تجارت الکترونیکی یا همان فروش اینترنتی، به یک عامل مهم در فروش شرکتها تبدیل شده است. کاتالوگهای آنلاین، خرید و پرداخت آنلاین، امنیت اطلاعات مشتریان، تنوع گستردهای از انتخابها، هزینههای نسبتاً کمتر به دلیل عدم وجود هزینههای مربوط به روشهای فیزیکی و قدیمی و توانایی گذشتن از مرزهای جغرافیایی برای استفاده از بازار در سراسر قارهها؛ ترکیب همه این عوامل باعث میشود پلتفرمهای دیجیتالی مثل Amazon.com به یک مجموعه بسیار جذاب تبدیل شود.
عوامل خارجی مؤثر بر فروش محصول
عوامل خارجی را میتوان “عوامل اقتصاد کلان” یا “تغییرات بازار” نیز نامید. این عوامل مؤثر بر فروش محصول، عواملی هستند که از تأثیر متقابل نیروهای گسترده اقتصادی، سیاسی، تکنولوژیکی و رقابتی ناشی میشوند و میتوانند بر فروش محصولات یک شرکت تأثیر بسزایی بگذارند. تغییر این عوامل، بسیار فراتر از توان شرکت است. شرکت باید برای پاسخگویی به این تغییرات، اقدامات استراتژیک مناسبی انجام دهد. عوامل خارجی مؤثر بر فروش عبارتنداز:
- مشتریان و خریداران سازمانی
- چرخه اقتصادی
- قوانین و مقررات
- موقعیت بازار رقبا
مشتریان و خریداران سازمانی
سلایق، ترجیحات مصرف کنندگان و انتظارات آنها در مورد قیمتها، ویژگیهای جدید، بسته بندی، تحویل و خدمات پس از فروش، مواردی هستند که مدام در حال تغییر میباشند و تأثیر زیادی بر تقاضای محصول میگذارند. شرکت، توانایی کنترل این انتظارات را ندارد بنابراین باید راهکارهای تولید و بازاریابی خود را برای برآوردن این الزامات جدید، مطابقت دهد.
چرخه اقتصادی
اقتصاد هر کشور شامل مراحل مختلفی مثل رشد، توسعه و رکود را پشت سر میگذارد. تقاضا برای محصول شرکت بستگی به این دارد که کدام مرحله در اقتصاد، متدوال است. در مرحله رشد، زمانی که تقاضا شدید است و مصرف کنندگان درآمد قابل ارائه بیشتری دارند، به احتمال زیاد تقاضا افزایش مییابد. در دوران رکود، اقتصاد منقبض میشود، میزان پول کم میشود و عرضه و تقاضای محصول نیز کاهش مییابد. بنابراین، چرخه اقتصادی بر فروش محصولات شرکت تأثیر میگذارد.
قوانین و مقررات
هر تولید کننده یا فروشنده باید قوانین کشوری که محصولات خود را به آن میفروشد را رعایت کند. اظهارات خاص قوانین در مورد قانونی بودن محصول، حداقل تعهدات قیمت گذاری، مالیات و محدودیتهای تبلیغاتی بر فروش یک محصول در آن کشور خاص، مؤثر است. این الزامات، تعیین کننده حضور آن محصول در بازار است.
موقعیت بازار رقبا
موقعیت بازار محصولات رقبا، تعیین کننده میزان فروش محصول تولید کننده در بازار است. اگر رقیب شما دارای یک برند بسیار قوی است که سهم بزرگی از بازار را کنترل میکند، حضور او میتواند کاملاً ترسناک باشد و بر فروش محصولات رقبا تأثیر منفی بگذارد و بالعکس.
منبع:
https://www.marketing91.com/factors-affecting-sales-product/
تو دوره جامع آموزشی خرید و فروش ملک، شروع آگاهانه و انجام ماهرانه خرید و فروش املاک و مستغلات، موضوع معامله و قرارداد، شرایط معامله ( بنچاق ملک و اهمیت آن)، شرایط تحویل ملک و تنظیم سند رسمی آن، پرداخت ثمن معامله و کشف قیمت واقعی ملک و… رو بهت یاد میدیم.
دیدگاهتان را بنویسید