شبکههای اجتماعی و هدف اصلی ایجاد آنها
شبکههای اجتماعی چیست و با چه هدفی ایجاد شدند؟
زمانی که کاربران اینترنتی در یک فضای مجازی و از طریق اینترنت در کنار هم قرار میگیرند و از طریق این فضا، عکسها، ویدئوها، پستها و نظرات خود را به اشتراک میگذارند، در واقع یک شبکه اجتماعی را تشکیل دادهاند. اندازه این شبکه اجتماعی به تعداد کاربرانی که در آن حضور دارند بستگی دارد. به عنوان مثال شبکه اجتماعی اینستاگرام به علت مخاطبان زیادی که دارد یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی محسوب میشود.
به بیان سادهتر شبکه اجتماعی را میتوان به عنوان یک تکنولوژی یا ابزاری برای برقراری تعامل هر چه بیشتر و مؤثرتر افراد در نظر گرفت؛ به طوری که این تعامل از راههای مختلفی مثل تماس تصویری، تماس صوتی یا ارسال پیام متنی صورت میگیرد.
هدف و کاربرد اصلی شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی در واقع اولین بار با این هدف ایجاد شدند که افراد از مناطق جغرافیایی مختلف بتوانند از طریق برقراری رابطه آنلاین و غیرحضوری با یکدیگر، اطلاعات، نظرات، افکار و مسائل و مشکلات خود را در هر زمینهای از زندگی از جمله زمینههای شغلی، خانوادگی، علمی، دینی و اعتقادی و غیره، با یکدیگر به اشتراک بگذارند. به عبارت دیگر اشتراک گذاری اطلاعات، هدف اصلی پیدایش شبکههای اجتماعی بوده است.
سایر کاربردهای شبکه اجتماعی
غیر از کاربرد و هدف اصلی شبکههای اجتماعی که در بالا به آن اشاره کردیم، کاربردهای دیگری نیز میتوان برای آنها برشمرد که عبارتند از:
- تبلیغ و معرفی یک کسب و کار
- فروش بیشتر محصول
- برندسازی
تبلیغ و معرفی یک کسب و کار
درست است که شبکههای اجتماعی با هدف ایجاد رابطه آنلاین برای مقاصد مختلف ایجاد شدند اما امروزه کاربردهای دیگری نیز دارد که یکی از مهمترین آنها، استفاده از آن برای تبلیغ انواع محصولات است. این شبکهها به قدری در این زمینه قوی هستند که به جرأت میتوان گفت که در حال حاضر به عنوان بهترین و مؤثرترین روش تبلیغاتی در نظر گرفته میشوند.
فروش بیشتر محصول
شبکههای اجتماعی باز هم به همان دلیل داشتن کاربران زیاد، بهترین محل برای فروش محصولات شما هستند و شما میتوانید از این فرصت استفاده کرده و با حضور در فضای مجازی، فروش خود را تا چند برابر بالا ببرید. البته یادتان باشد که صرفاً با ثبت یک اکانت در این شبکهها نباید انتظار افزایش فروش را داشته باشید بلکه موارد و نکاتی برای رسیدن به این هدف وجود دارد که حتماً باید رعایت شوند.
۶ نکته مهم برای فروش بیشتر در شبکههای اجتماعی
- حضور رقبای خود را فراموش نکنید زیرا غفلت از آنها منجر به از دست دادن مشتریانتان خواهد شد.
- باید به صورت مدام و منظم با مخاطبان خود در ارتباط باشید. چون عدم حضور پیوسته ممکن است باعث عدم پاسخگویی به موقع به سؤالات و درخواستهای مخاطبان شود که این خود به منزله بی توجهی به آنها بوده و موجب رنجش خاطر و در نتیجه از لیست مشتریان شما حذف خواهند شد.
- باید از مصرف کنندگان بخواهید درباره محصول نظر بدهند. درخواست نظر از مشتریان و مصرف کنندگان محصول، علاوه بر ایجاد تعامل بیشتر، به شما کمک میکند که ایرادات کار خود را پیدا کرده و آنها را اصلاح کنید.
- سؤالات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات را بی پاسخ نگذارید. شما باید در اولین فرصت نسبت به نظرات و انتقادات کاربران خود عکسالعمل نشان داده و با این کار به آنها نشان دهید که چقدر برای شما باارزش هستند. و همچنین با ترتیب اثر دادن به انتفادهای سازنده، کسب و کار خود را نیز ارتقاء دهید.
- پروفایل و بیو شما باید با حوزه کاری شما مطابقت داشته باشد. چرا که به منزله ویترین مغازه و فروشگاه شما است. یعنی اولین چیزی که به چشم کاربر میخورد و او را متمایل میکند که به سمت شما بیاید.
- با مخاطبان خود رابطه دوستانه برقرار کنید. برقراری رابطه دوستانه با کاربران، باعث میشود که آنها با شما احساس صمیمیت و راحتی بکنند و در نتیجه تمایل بیشتری به خرید محصولات شما داشته باشند.
آکادمی رسمی حسین صدر همراه و مشاور شما در تمامی مسیر نوین دیجیتال مارکتینگ برای رسیدن به موفقیت
دیدگاهتان را بنویسید