ساخت استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق و استراتژی محتوا
ساخت استراتژای دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing Strategy) مراحلی دارد. قدم به قدم استراتژی بازاریابی دیجیتال (Online Marketing Strategy) کسب و کار اینترنتی خود را ایجاد نمایید. خیلی از افرادی که متخصص دیجیتال مارکتینگ هستند، توانایی طراحی یک برنامه دیجیتال مارکتینگ موفق را ندارند. چون ذهنشان پراکنده است. چون نمی دانند دقیقا باید چیکاری انجام دهند. یا خیلی ها دوره های دیجیتال مارکتینگ شرکت نموده و از لحاظ تکنیکال درجه یک هستند، ولی نمی توانند به یک شرکت از استراتژی بازاریابی دیجیتال موفق ارائه دهند. یک برنامه تدوین شده درست و حسابی برای دیجیتال مارکتینگ ندارند. هر روز یک سری کار پراکنده و غیرمتمرکز انجام می دهند. برای همین ما در این نوشته تلاش می کنیم یک تصویر کلی در این زمینه ارائه نماییم. تصویری که اگر متخصص بازاریابی دیجیتال شدید، قرار شد برای پلن دیجیتال مارکتینگ به شرکتی مشاوره دهید، بدانید از کجا شروع کنید. ممکن است در بخش های مختلف دیجیتال مارکتینگ متخصص باشیم، ولی آگاهی کنار هم قرار دادن این ابزارها و تاکتیک ها مهم است. اینکه بتوانید تکه های پازل دیجیتال مارکتینگ را کنار هم بچینید و یک کسب و کار اینترنتی موفق بسازید.
سلسله مراتب پلنهای بازاریابی دیجیتال سال ۱۴۰۰
سلسله مراتب پلنهای دیجیتال مارکتینگ در موفقیت کسب و کار اینترنتی حائز اهمیت می باشد. برنامه ریزی کسب و کارهای مختلف مشابه هم نیست، انواع متفاوتی از پلن ها را متناسب حیطه کاری استفاده می نمایند. هدف برنامه ریزی امکان ایجاد پیش بینی صحیح نتایج و هزینه هاست. برای تدوین پرفکت استراتژی دیجیتال مارکتینگ، درک سلسه مراتب پلن ها برای دیجیتال پلن ها اصلی ترین قدم محسوب می شود. این سلسله مراتب پلن های بازاریابی دیجیتال، ارائه شده توسط دکتر دیو چافی می باشد.
دیدن همچین نموداری درک انواع پلن ها را راحت می کند. نیاز کسب و کار با انواع پلن ها بهتر شناسایی می شود. هر کدام از این سطوح برنامه ریزی، گام به گام پلن های دیجیتال مارکتینگ را شکل می دهند. تصمیم گیری اینکه کار از کدام سطح برنامه ریزی شروع شود، چالش برانگیز می باشد. برای کسب و کارهای بزرگ راحت می توان وارد سطوح مختلف برنامه ریزی شد. اگر فعلا در هیچ یک از سطح های برنامه ریزی این نمودار قرار ندارید، پس هیچ پلنی برای دیجیتال مارکتینگ ندارید. اما در حال حاضر این مقاله را مطالعه می کنید، یعنی در فکر ایجاد یک پلن موفق هستید. پیشنهادمی کنیم نیاز فعلی کسب و کار بسنجید. متناسب با نیاز یک سطح برنامه برنامه ریزی را در اولویت قرار دهید.
سلسله مراتب پلنهای دیجیتال مارکتینگ
به نمودار توجه کنید، سطح یک یعنی بیزنس پلن بالاترین سطح برنامه ریزی است. همین طور رفته رفته ترتیب سطوح برنامه ریزی دنبال می شود. یکپارچهسازی این سلسله مراتب در کسب و کارتان چارچوب و اسکلت بندی ایجاد می کند. یعنی به این نکته همواره توجه داشته باشید، تدوین پلنها به نحوی نباشد که هر کدام مسیر جداگانهای بروند. بلکه هر کدام تقویت و پشتیان دیگری خواهد بود. اصلا فرآیند پیچیده ای نیست فقط کافیست این سطوح برنامه روزی را با با حوزه کاری خود چک کنید. روتین سلسله مراتب پلن بازاریابی دیجیتال کسب و کاری اینترنتی ایجاد خواهد شد.
بیزینس پلن
مواردی همچون بازار, ابعاد مالی, محصولات، خدمات و سرویسها، ماموریت، چشم انداز، موقعیت مکانی و توجه به استراتژی مشخص مطرح می گردد.
مارکتینگ پلن
مزیت رقابتی، رقبا، مشتریان و تحلیل شاخصها را شامل می شود. استراتژی در مارکتینگ پلن می تواند تدوین شود. به نحوی که همچنان از چشم انداز و اهداف بیزینس پلن پشتیبانی نماید.
دیجیتال مارکتینگ پلن
سطح بعدی برنامهریزی، نوبت به تدوین دیجیتال مارکتینگ پلن می رسد. مزیت رقابتی و تحلیل شاخص ها در فضای مجازی مورد تجزیه و تحیل قرار می گیرد. دیجیتال مارکتینگ پلن پشتیبان و دنباله روی برخی اهداف سطح برنامه ریزی مارکتینگ پلن می باشد.
دیجیتال کامیونیکیشن پلن
دیجیتال کامیونیکیشن پلن ها (تنظیمات دیجیتال مارکتینگ) از دیجیتال مارکتینگ پلن پشتیبانی و حمایت می نماید. پرفکت پلن های سئو دیجیتال مارکتینگ، شبکه های اجتماعی، تولید محتوا، ایمیل مارکتینگ و … را در بر می گیرد.
۶ گام استراتژی دیجیتال مارکتینگ در سال۲۰۲۱
نوشتن برنامه دیجیتال مارکتینگ برا اساس گام های ساده، اما حساب شده انجام می پذیرد. با رعایت این اصول دیجیتال مارکتینگ پلن درستی خواهید داشت. که نتیجه استراتژی بازاریابی دیجیتال موفق سود و درآمد بیشتر می باشد. در سایت آکادمی حسین صدر هدف ما پیشرفت کسب و کار شماست.
۱- تجزیه و تحلیل موقعیت
برای هر برنامه استراتژیک که نوشته می شود، قدم اول تجزیه و تحلیل موقعیت است. نه تنها دیجیتال مارکتینگ، درباره انواع بازاریابی و حطیه کسب و کار اولین قدم تجزیه و تحلیل موقعیت می باشد. اما تجزیه و تحلیل موقعیت چیست؟
ببینم کسب و کار ما در حال حاضر کجاست.
بزرگترین علم، علم خودشناسی است. تا کسب و کار خود را دقیق نشناسیم، چطور باید توقع موفقیت داشته باشیم؟ مهم ترین پازل این گام شناخت مشتریان است.
مشتریان هدف چه کسانی هستند.
اگر شناخت دقیقی از مشتریان نداشته باشید، امکان برنامه ریزی موفق برای دیجیتال مارکتینگ وجود نخواهد داشت. اینکه مشتریان مربوط کسب و کار جوان ها، افراد پیر، کودکان، زنان خانه دار یا دسته بندی ها دیگری از افراد جامعه هستند. پس شناخت درست مشتری هدف مهمترین عامل در برنامه ریزی بازاریابی دیجیتال است. شناخت مشتری هدف؛ موجب شناسایی رفتار دیجیتال آن ها خواهد شد. اینکه کجا هستند؟ چه شبکه های اجتماعی را دنبال می کنند؟ فالور چه اینفلوئنسرهایی هستند؟ خریدهایشان را به چه صورتی انجام می دهند؟ مشکلات، اهداف، آرزوها، دغدغه ها و ترس هایشان چیست؟ چه چیزهایی دوست دارند؟ ترجیح های آنلایشان چیست؟ از دیجی کالا خرید می کنند؟ یا بیشتر سنتی خرید انجام می دهند؟پس برای شروع نوشتن برنامه استراتژیک دیجیتال مارکتینگ، باید صفحه اول بنویسید مشتریان کسب و کار چه کسانی هستند. این صفحه اول برنامه دیجیتال مارکتینگ را تشکیل می دهد.
رقبا چه کسانی هستند و چه موقعیتی دارند.
استراتژی بازاریابی دیجیتال آن ها چیست؟ بیشتر فعالیتشان در کدام شبکه اجتماعی انجام می دهند؟ یک جدول درست نموده اسم رقبا را نوشته و استراژی بازاریابی آن ها را بنویسید. بیشتر روی سئو کار می کنند؟ یا بیشتر روی اینفلوئنسر مارکتینگ یا تبلیغات انبوه؟ آیا اپلیکیشن موبایلی و تبلیغات موبایلی دارند؟ استراتژی دیجیتال مارکتینگ آنها در مقایسه با استراتژی شما چقدر موثراست؟ آیا برند آن ها بالاتر از برند شماست؟ که بدانید استفاده از استراتژی آن ها برایتان مفید خواهد بود یا نه. این صفحه دوم پلن بازاریابی دیجیتال می باشد.
مشخص نمودن دقیق بازار فعالیت
در هر صنعتی که فعال هستید، ابتدا باید بازار را بسنجید. عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری، حقوقی و محیط زیستی بایستی مورد توجه باشند.
شناخت شایستگی ها محوری کسب و کار
تجزیه و تحلیل نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدها شما را سردرگمی نجات می دهد. به خودتان نگاه کنید شناخت نقاط قوت و ضعف شما باعث می شود هنگام بودن فرصت ها و تهدید ها بدانید که در برابر آن ها شایستگی محوری شما چقدر است. برآیند این شناخت موجب استفاده بهتر از ابزارها می شود.
۲- هدفگذاری
قسمت دوم پلن بازاریابی دیجیتال به صورت هوشمند اهداف را نشان می دهد. اینکه کسب و کار در حال حاضر کجاست و قرار است به کجا برسد. نوشتن هدف های روشن کسب و کار، مهلت ها و مسئولیت ها مشخص افراد در این مرحله انجام می شود.
۳- تاکتیک ها
در قدم سوم بایستی تاکتیک های دیجیتال مارکتینگ را بلد بود. برخی افراد متخصص تاکتیک دیجیتال مارکتینگ هستند ولی استراتژی دیجیتال مارکتینگ را نمی دانند. بر عکس این افراد هم وجود دارد. یعنی افرادی استراتژی بازاریابی دیجیتال را می دانند ولی نوبت به عمل که برسد هیچ تاکتیکی ندارد. این اشخاص خوب فکر می کنند، ایده خوبی دارند ولی استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را بلد نیستند. استراتژی و تاکتیک دیجیتال مارکتینگ مکمل هم هستند. ابزارها و تاکتیک ها زیادی وجود دارند. که همه این تاکتیک ها در آموزش آکادمی حسین صدر گنجانده خواهد شد. نکته این است، از چه کانالی و ابزاری استفاده شود، که مناسب کسب و کار باشد. تاکتیک ها باید با شرایط کسب و کار، مشتریان و بودجه متناسب باشند. نمی توان یک نسخه برای همه کسب و کارها پیچید. تاکتیک ها باید با اهداف کلی تجارت پیوند و پیوستگی داشته باشند. در مقالات آموزشی بعدی آکادمی حسین صدر به تاکتیک دیجیتال مارکتینگ خواهیم پرداخت.
۴- اندازه گیری نتایج
بازاریابی دیجیتال یک پروژه نیست که تمام شود. دیجیتال مارکتینگ بی پایان است. یعنی با نوشتن یک برنامه استراتژی دیجیتال مارکتینگ کار تمام نمی شود. نتایج این پلن ها بایستی اندازه گیری شود. تا معلوم گردد چقدر استراتژی مفید بود است. آیا نیاز به تدوین دارد. تمام مراحل قبل فرضیه هستند. فرضیه تاییده نشده محسوب می شود. حرف آخر را اجرا، نتیجه کار و اندازه گیری نتایج می زند.
۵- تجزیه تحلیل
با گوگل آنالیتیکز از موفقیت کمپین خود آگاه شوید. با این تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان را می توانید آنالیز کنید. مزایا و اهمیت دیجیتال مارکتینگ دقیقا به همین ابزارهای آنالیز و تجزیه و تحلیل مربوط می شود.
۶- مرور ماهانه
شاید برایتان سوال باشد بعد ار مراحل ۴ و ۵ چه نیازی به مرور ماهانه می باشد؟ استراتژیک یک برنامه طولانی مدت نیست. به محض تغییر رفتار مشتری و تغییر رفتار خریدار برنامه خود را باید تنظیم نمایید. به روز نگه داشتن طرح خود و بررسی منظم نتایج، کار شما در تنظیم کردن برنامه خود با تغییرات را راحت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید