۴ گام اولیه بازاریابی شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی و نقش آن بر بیزینس
امروزه حضور بیزنسها در شبکههای اجتماعی، تبدیل به یک ضرورت شده است. به عنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی، میتوانید روشهای متفاوتی را به کار بگیرید تا مخاطبان شما، فعالیتهای شما را به صورت جدی دنبال کنند. ممکن است با استفاده از تبلیغات محیطی، این روند را پیش ببرید. اما یکی از روشهای اثربخش، استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی است چون ابزارهای این شبکهها برای همه افراد جذابیت دارد و مدام از آنها استفاده میکنند.
قبل از این که به فرآیند حضور در شبکههای اجتماعی، بپردازیم، ابتدا به این سؤال پاسخ میدهیم که در کدام شبکه اجتماعی، الزام است حضور داشته باشید.
برخی نکات مهم مربوط به بازاریابی شبکههای اجتماعی
- هر کسب و کاری با توجه به نوع فعالیت خود، مخاطبان خود و جایگاهی که در میان مردم دارد، باید یک یا چند نوع از شبکههای اجتماعی را برای معرفی بیزینس خود انتخاب کند.
- نوع بیزنس در اولویت بندی استفاده از شبکههای اجتماعی اهمیت زیادی دارد. مثلاً برای کسی که رستوران دارد، شبکههایی مانند اینستاگرام و فیسبوک جذاب است. کسی که در زمینه حسابداری، فعالیت میکند، لینکدین و فیسبوک مناسب است یا به عنوان مثال اخیراً پینترست برای فروشگاههای لباس، بسیار رایج شده است.
- بر اساس بازار هدف خود، شبکه اجتماعی مناسب جهت حضور خود را انتخاب کرده، و یک حساب کاربری با نام برندتان در آن، بازکنید.
- در شبکههای اجتماعی معروف، حتماً حضور داشته باشید. حتماً ردپایی از خود در شبکههای اجتماعی فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، پینترست، یوتیوب و لینکدین، داشته باشید.
- در شبکهای که بازار هدف شما در آن، بیشتر حضور دارد، فعالیت بیشتری داشته باشید.
- لینکدین، به عنوان یک شبکه اجتماعی مهم، در سالهای اخیر، رشد زیادی کرده است، به این دلیل که عمومی نیست و به بیزنس مربوط است و وقتی درباره بیزنس، صحبت میشود، نام لینکدین همیشه مطرح میشود. لینکدین در آمریکای شمالی، بسیار اهمیت دارد.
- پینترست نیز مانند اینستاگرام به دلیل عکس و فیلم محور بودن، رشد زیادی کرده است و کسانی که مشتریان آنلاین زیادی دارند، نمیتوانند از پینترست چشمپوشی کنند.
- یوتیوب روز به روز پیشرفتهتر شده و به همان نسبت، کار با آن راحتتر شده است. با توجه به اینکه امکان پخش زنده در آن وجود دارد امکانات ابتدایی تدوین را هم فراهم کرده که به شما کمک میکند محتوای خود را ویرایش کنید.
- برای به اشتراک گذاری محتوای ویدئویی در شبکههای اجتماعی، فیسبوک و یوتیوب را جدی بگیرید.
بازاریابی شبکههای اجتماعی و فرآیند حضور در آنها
به منظور حضور در شبکههای اجتماعی، شما باید ۴ گام زیر را پشت سر بگذارید:
- ایجاد حساب کاربری
- دعوت از مخاطبان
- تولید محتوا
- تجزیه و تحلیل
ایجاد حساب کاربری
در گام نخست، صفحه کاربری بیزنس خود (نه صفحه شخصی) را در شبکههای اجتماعی که برای حضور، انتخاب کردید، ایجاد کنید. وقتی صفحهای را برای تبلیغ بیزنستان، راه اندازی میکنید، فقط به همین منظور از آن استفاده کنید.
دعوت از مخاطبان
دعوت از دیگران برای ملحق شدن به شما، گام دوم برای حضور درشبکههای اجتماعی است. در این مرحله، از ابزار دعوت از دیگران برای جذب مخاطب، استفاده کنید.
۲ نکته قابل توجه در دعوت از دیگران
- ابتدا برای برقراری رابطه با بازار گرم، از این ابزار استفاده کنید. با تکیه بر این بازار و نزدیکان و اقوام، تجربه کسب میکنید.
- از شماره تلفنها و ایمیلهای دوستان خود، استفاده کنید و آنها را به بازدید از صفحه و محتواهای تولیدی خود، دعوت کنید.
تولید محتوا
گام سوم، تولید محتوا و ایجاد جذابیت، برای جذب مخاطبان بیشتراست. در این مرحله، تمرکزتان روی شبکههای اجتماعیای باشد که بازار هدف شما، بیشتر در آنها حضور دارند.
انواع محتوا را میتوانید در صفحه کاربری خود در شبکههای اجتماعی، به اشتراک بگذارید؛
- محتوای متنی
- محتوای تصویری
- محتوای صوتی
نکات قابل توجه در زمینه تولید محتوا برای جذب مخاطبان بیشتر
- شانس جذب مخاطب را با دعوت به یک صفحه خالی از محتوا، از دست ندهید.
- محتوای تصویری شامل فیلم و عکس، طرفداران بیشتری دارد.
- اینستاگرام به دلیل اینکه بر پایه عکس و فیلم طراحی شده است، پرطرفدار است.
- صفحه کاربری خود را با استفاده از انواع محتوا، فعال نگه دارید. فعال نگه داشتن صفحه کاربری شما یعنی زنده نگه داشتن صفحه که یک اصل قطعی و مهم، در جذب تعداد بیشتر مخاطب و حفظ مخاطبان فعلی است
تجزیه و تحلیل
- همیشه نتایج حاصل از کار خودتان را تجزیه و تحلیل کنید. تجزیه و تحلیل نتایج، میتواند جلوی بسیاری ازضررهای احتمالی را بگیرد
- بر اساس اهدافی که برای حضور خود در شبکه اجتماعی تعریف کردهاید، نتایج و تأثیر تبلیغات خود را در شبکه اجتماعی، بررسی کنید.
- ابزارهای زیادی برای تجزیه و تحلیل نتایج وجود دارد. هم از طریق برنامه ریزی، میتوان تجزیه و تحلیل انجام داد و هم با استفاده از امکانات نرم افزاری. به عنوان مثال هنگامی که میخواهید برای کمپینهای تبلیغاتی با هزینه زیاد، سرمایه گذاری کنید، تبلیغ خود را در دایره کوچکی از مخاطبانی که تعریف کردید، با مبلغهای پا یینترتست کنید و بررسی کنید که چقدر به نتایج مورد انتظارتان میرسید. سپس بر اساس نتایج، تصمیم بگیرید ادامه دهید یا خیر.
- دقت کنید که مخاطب، جذب تبلیغهای سرراستتر میشود؛ پس لینکهای تبلیغاتی شما باید مستقیماً به صفحه توضیحات آن تبلیغ برود، نه صفحه اصلی سایت.
- هر فعالیتی را که انجام میدهید، میزان تأثیرگذاری آن را در رسیدن به هدف، بسنجید.
- دقت کنید که میزان سواد شما به تنهایی تضمین کننده این موضوع نیست که کارتان را درست انجام دهید. در دنیای بازاریابی دیجیتال، عوامل متعددی وجود دارند که تعیین میکنند شما نتیجه لازم را بگیرید یا نه. گاهی رفتار کاربران با آنچه که شما پیشبینی کردهاید، متفاوت است، به همین دلیل، همیشه باید بازخورد تبلیغاتتان را بررسی کنید و بر اساس الگوی رفتاری مخاطبان، برنامههای بعدی خود را تدوین کنید.
دیدگاهتان را بنویسید