سرمایه گذاری در ملک چیست؟ آنچه باید درباره آن بدانید
سرمایه گذاری در ملک چیست؟ اهداف، مزایا و روشهای آن
نحوه سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی مانند بازار بورس، طلا، ملک و …، یکی از دغدغههای مهم سرمایه گذاران میباشد. اما ملک به دلیل این که یک دارایی قابل ملموس و البته یکی از نیازهای اولیه برای بشر بوده و هست، همواره بسیار مورد توجه بوده و میتوان گفت بنا به همین دلایل، سرمایه گذاری در ملک مانند خرید و فروش خانه از ریسک پایینتر و ارزش افزوده بالاتری نیز برخوردار است.
در این مقاله، به این نوع از سرمایه گذاری پرداخته و اهدافی که سرمایه گذاران باید به دنبال آن باشند و همچنین مزایا و روشهای سرمایه گذاری در ملک را بیان میکنیم. آینده سرمایه گذاری در مسکن بسیار سودآور خواهد بود به شرطی که نکات مربوط به آن را رعایت کنیم.
سرمایه گذاری در ملک چیست؟
سرمایه گذاری در ملک، به ساخت یا خرید خانه، املاک و مستغلات با هدف کسب بازدهی و سود سرمایه گذاری از طریق درآمد اجاره، یا فروش مجدد ملک در آینده، یا هر دو گفته میشود. سرمایه لازم برای این کار ممکن است توسط یک سرمایه گذار منفرد، گروهی از سرمایه گذاران یا یک شرکت سهامی تأمین شود.
سرمایه گذاری در املاک میتواند یک تلاش بلندمدت یا یک سرمایه گذاری کوتاهمدت باشد. سرمایه گذاران غالباً برای سرمایه گذاریهای کوتاهمدت دست به کار میشوند، جایی که ملک در یک بازه زمانی کوتاه خریداری، بازسازی یا نوسازی شده و با سود به فروش میرسد.
توصیههایی برای سرمایه گذاری در ملک
در حین انجام معامله و قبل از خرید ملک، باید اصول سرمایه گذاری در ملک و همچنین مراحل سرمایه گذاری در ملک را رعایت کرد. ذیلاً توصیههای مهمی در این مورد بیان میکنیم:
- باید با مبلغی از کل دارایی وارد سرمایه گذاری شد که در صورت شکست، قابل تحمل باشد.
- قبل از شروع سرمایه گذاری بهتر است یک روش و استراتژی برای سرمایه گذاری داشته باشیم؛ اجاره دادن، خرید و فروش سریع، مشارکت در اجاره، مشارکت در ساخت، بساز بفروشی و یا سرمایه گذاری در شرکتهای سهامی.
- باید از شرایط موجود ملک مورد نظر برای خرید و سرمایه گذاری تحقیق کرد؛ از موقعیت ملک، وضعیت سن و فرسودگی، در طرح بودن یا نه؟ آیا وام دارد یا نه؟ آیا وثیقه وام یا ضمانت و گروی چیزی است یا نه؟
- بهتر است با قرض گرفتن و تحمل بدهی، خرید ملک انجام نشود؛ به خصوص برای اولین تجربه.
- در انجام معامله، هیجانزده و احساساتی نشوید تا بتوانید با تحقیق و به درستی تصمیم بگیرید.
- علاوهبر ملک، در صندوقهای بازنشستگی دولتی و خصوصی نیز سرمایه گذاری کرد (تأمین اجتماعی، بیمههای عمر و …).
- بهتر است در شهر یا استان خود سرمایه گذاری کنیم تا مدیریت بهتری داشته باشیم.
- آمادگی مالی لازم برای مواجهه با هزینههای اضافی و پیشبینی نشده مانند خالی ماندن خانه، آسیب به خانه در اثر حوادث قهری مانند باد، باران، سیل و زلزله را داشته باشیم.
- برای اولین تجربه سرمایه گذاری در ملک، بهتر است با یک ملک نه چندان بزرگ شروع کرد.
- بهتر است با مشاوران املاک مشورت کرد تا با توجه به بودجه و نوع ملک مورد نظرمان، ما را در یافتن ملک در مناطق مورد نظر راهنمایی کنند.
اهداف سرمایه گذاری در ملک
هر سرمایه گذاری دارای اهدافی است که رسیدن به آنها مدنظر سرمایه گذاران خواهد بود. حال باید دید این اهداف برای سرمایه گذاری در حوزه ملک چه مواردی هستند. سرمایه گذاران باید به دنبال چه چیزهایی بوده و برای رسیدن به چه اهدافی تلاش کنند.
- یکی از مهمترین اهداف سرمایه گذاری در ملک مانند تمام سرمایه گذاریها، ایجاد سود و افزایش سرمایه است. برای رسیدن به این هدف باید دانش خود را در این زمینه از طریق آموزش ارتقاء دهید و بهروز باشید. در انتخاب ملک مناسب در زمان مناسب دقت کنید. پس از خرید ملک و بسته شدن معامله، برای بهبود و نوسازی ملک و پرداخت وامها و بدهیهای احتمالی آن اقدام کنید. یک برنامه زمانبندی برای فعالیتهایتان تنظیم کنید.
- هدف مهم بعدی، پسانداز کردن است. همواره باید مبلغی از سود حاصل از انجام معاملات در سرمایه گذاریهای خود را در حساب ویژهای با عنوان حساب پسانداز واریز کرده و ذخیره نمایید تا در مواقع اضطراری و یا رکود بازار، بتوان از موجودی این حساب برای جبران کسری بودجه و درآمد استفاده کرد.
- بازاریابی املاک، یکی از فاکتورهای مهم برای رسیدن به موفقیت در بازار ملک است. امروزه به دلیل گسترش فضای اینترنت و به تبع آن، نرمافزارهای آنلاین، وبسایتها و شبکههای اجتماعی، به راحتی میتوان در زمینه خرید و فروش و بازاریابی اقدام کرد.
مزایای سرمایه گذاری در ملک
باید دید چرا باید در ملک سرمایه گذاری کرد؟ چه دلایلی برای توجیه این کار وجود دارد؟ این کار چه مزایایی دارد؟ ذیلاً برخی دلایل را مختصراً بیان میکنیم:
- اولین دلیل از دلایل سرمایه گذاری در ملک، کسب درآمد غیرفعال یا منفعل از این سرمایه گذاری است. چرا که پس از خرید ملک و اجاره دادن آن، بدون دخالت و فعالیت مستقیم شما، درآمد ماهانه به دست خواهد آمد.
- دیگر مزیت سرمایه گذاری در بازار ملک، توانایی ایجاد جریان نقدی پایدار است. که البته این درآمد پس از تسویه بدهیهایی مانند وامها حاصل میشود.
- هزینههای مربوط به خرید و بهسازی و نوسازی یک ملک با گذشت زمان، قابل استهلاک است.
- امکان استفاده از ابزارهایی مانند وام برای افزایش بازدهی سرمایه گذاری در ملک وجود دارد (Leverage). میتوان از سند ملک به راحتی برای وثیقه و ضمانت وام استفاده کرد.
استراتژیهای رایج سرمایه گذاری در ملک
روشهای سرمایه گذاری در ملک را که عموماً در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد، به صورت مختصر بیان میکنیم:
- یکی از رایجترین روشها، خرید یا ساخت یک ملک و اجاره دادن آن است؛ یعنی کسب سود از محل اجارهها است.
- مشارکت در اجاره (REIGs) با پیوستن سرمایه گذاران به شرکتهایی که در زمینه ساخت یا خرید املاک و فروش واحدها به سرمایه گذاران و سپس اجاره همان واحدها به نام سرمایه گذاران و البته با مدیریت خود شرکت، فعالیت دارند، به وجود میآید.
- خرید و فروش سریع ملک (Flipping) مختص سرمایه گذاران باتجربه در زمینه ملک است که توانایی ارزیابی شرایط و موقعیتهای مختلف را داشته باشند. فلیپرها (Flippers) به دنبال سودآوری از املاک کمارزش در کوتاهمدت هستند.
- ساخت و فروش ملک (بساز بفروش) نیز از روشهای رایج سرمایه گذاری در ملک است. قیمت مسکن، قیمت مصالح، هزینههای اجرای کار، مدیریت ساخت و ساز و بازاریابی از مهمترین فاکتورهای دخیل در این نوع سرمایه گذاری هستند.
- سرمایه گذاری در بازار بورس و خرید سهام شرکتهایی که در زمینه ملک سرمایه گذاری میکنند (REITs)، از روشهای غیرمستقیم و البته شفاف برای سرمایه گذاری در ملک است.
- مشارکت در ساخت که با پیوستن دو یا چندین سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در ساخت و بهرهبرداری از پروژههای مسکونی یا تجاری به خصوص پروژههای بزرگ، به وجود میآید.
سخن پایانی
برای سرمایه گذاری در ملک و موفقیت در این زمینه، داشتن فقط پول و سرمایه کفایت نمیکند. بلکه قدم اول است. برای موفقیت در بازار ملک باید از الگوهای رفتاری سرمایه گذاران موفق ملک، استفاده کرد. باید به دید یک تجارت و بیزینس به سرمایه گذاری در ملک نگاه کرد. برای اهداف کوتاهمدت و بلندمدت برنامهریزی داشت. برنامهای زمانمند و با مشخص کردن مبالغ هزینهای و درآمدی سرمایه گذاری.
باید بازار را به لحاظ عوامل تأثیرگذار اقتصادی و سیاسی شناخت تا بتوان در زمان مناسب اقدام به سرمایه گذاری یا خروج کرد. از موقعیتها و مکانهای مختلف املاک شناخت داشت.
آینده سرمایه گذاری در مسکن
چون تعداد زمین در طی زمان افزایش نمیابد اما جمعیت مردم افزایش میابد ببه همین دلیل قیمت زمین و املاک افزایش قیمت زیادی نسبت به بازار های سرماییه گذاری دیگر به همراه دارد. یکی از عواملی که برای آینده سرمایه گذاری در مسکن حائز اهمیت است این است که آن منطقه چقدر ظرفیت ساخت و ساز دارد.
آکادمی حسین صدر
تو دوره جامع آموزشی خرید و فروش ملک، شروع آگاهانه و انجام ماهرانه خرید و فروش املاک و مستغلات، موضوع معامله و قرارداد، شرایط معامله ( بنچاق ملک و اهمیت آن)، شرایط تحویل ملک و تنظیم سند رسمی آن، پرداخت ثمن معامله و کشف قیمت واقعی ملک و… رو بهت یاد میدیم.
دیدگاهتان را بنویسید