استارت آپ (Startup) چیست؟
استارت آپ (Startup) چیست و مراحل اجرای آن کدامند؟
استارت آپ نوعی از کسب و کار مبتنی بر استفاده از تکنولوژی است که در نهایت به ارائه یک محصول جدید بر اساس نیاز جامعه ختم میشود. به عبارت دیگر محصولی که در Startup تولید میشود، محصولی است که جامعه به آن نیاز دارد و برای تولید آن از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده شده است. حال با بیان ۲ ویژگی مهم برای یک Startup که عبارتند از:
۱- کوتاه بودن عمر startup
۲-نیاز به بودجه کم در ابتدای شروع کار، در بخش بعدی به بررسی موردی مراحل ایجاد آن خواهیم پرداخت.
مراحل ایجاد استارت آپ
راهاندازی و شروع استارت آپ نیز مثل هر کسب و کاری دارای مراحل مهمی است که عدم رعایت این مراحل میزان احتمال شکست شما را افزایش خواهد داد بنابراین کسی که تصمیم به ایجاد و راهاندازی Startup گرفته است باید از این مراحل آگاهی کامل داشته و به ترتیب آنها رعایت کند که این مراحل شامل:
- یافتن نیاز جامعه
- مکتوب کردن ایدههای شکل گرفته در ذهن
- تعیین دقیق هدف
- مشخص کردن راه
- تولید نمونه اولیه(نمونه آزمایشی)
- نشان دادن نمونه اولیه به یک جامعه هدف کوچک اما ناآشنا
- درخواست نظر
- برطرف کردن مشکلات موجود در تولید نمونه اولیه
- تعیین و انتخاب شرکای کاری(استخدام نیروی متخصص)
- ثبت شرکت
- تعیین سرمایهگذار
- تولید و ارائه نمونه اولیه
- بررسی نظرات و واکنش کاربران
- رفع مجدد مشکلات و نواقص
- توسعه دادن کار خود
اصطلاح Lean Startup یا استارت آپ ناب چیست؟
استارت آپ ناب به استارت آپی گفته میشود که در امر مدیریت کسب و کار از روشهای بهینه سازی استفاده میکند و در کنار اهمیتی که به سطح ارائه خدمات و محصولات میدهد، سرعت پیشرفت کسب و کار نیز، امر مهمی است.
نکته مهم دیگر در مورد Lean Startup این است که استارت آپ ناب نیز میتواند دچار شکست شود اما در این بین شخص ایجاد کننده استارت آپ میبایست یک رویکرد مدیریتی امن و تأثیرگذار را به کار بگیرد و بر اساس احتمالات و با شک و شبهه کار را جلو نبرد. چرا که عدم اطمینان یک تهدید جدی برای Startup به حساب میآید و شاید بتوان تولید نمونه اولیه از محصول را به عنوان یک روش مؤثر برای کم کردن این عدم اطمینان مطرح کرد.
آیا استارت آپ همان کارآفرینی است؟
شاید افراد زیادی چنین تصور کنند که استارت آپ همان کارآفرینی است اما بهتر است بدانید که در واقع Startup یک سرمایهگذاری به شکل کارآفرینی است. ما در این بخش سعی میکنیم با بیان تفاوت اصلی بین این دو اصطلاح، آنها را از هم تفکیک کنیم.
در روش کارآفرینی، یک کارآفرین اقدام به تولید و ارائه محصولی میکند که نمونه واقعی و مشابه آن در بازار وجود دارد یا به بیان دیگر، کارآفرین یک کسب و کار موجود و مشخص را طی شرایط دیگری مثلاً با شرکای کاری جدید، در مکان و زمان جدید، دوباره خلق میکند. این در حالی است که در Startup کسب و کاری خلق میشود که نمونه قبلی از آن وجود ندارد و به همین دلیل نیز تقریباً در همه اجزا و بخشهای مختلف آن ابهاماتی وجود دارد که این ابهامات عبارتند از:
- وجود یا عدم وجود بازار هدف
- توسعه پذیر بودن
- تکرارپذیر بودن
با بیان موارد ابهامبرانگیز برای استارت آپها میتوان چنین نتیجه گیری کرد که کارآفرینی به دلیل این که قبلاً نمونههای مشابه آن مورد آزمایش و خطا قررا گرفتهاند، شروع چنین کسب و کارهایی دارای ریسک چندان زیادی نیست در مقابل کسب و کارهایی از نوع Startup، چون از قبل به هیچ عنوان روی آنها کار نشده است، از ریسک بیشتری برخوردار است.
آکادمی رسمی حسین صدر در نظر دارد با ارائه آموزشها و راهکارهایی در زمینه انواع کسب و کار اینترتنی و آنلاین، دیجیتال مارکتینگ، به شما در پیمودن این مسیر کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید