ارز استلار لومن چیست(Stellar Lumens) و چه کاربردهایی دارد؟
ارز استلار لومن (Stellar Lumens) چیست؟ و با چه هدفی طراحی شد؟
ما در این مقاله میخواهیم شما را با یکی دیگر از انواع ارز دیجیتال به نام استلار آشنا کنیم. ارزهای دیجیتال زیادی تا به امروز طراحی و ساخته شدهاند که از جمله محبوبترین آنها میتوان به بیت کوین، اتریوم، ریپل و غیره اشاره کرد. ارز استلار نیز که موضوع مورد بحث این نوشته میباشد جزء یکی از همین ارزهای دیجیتال معروف و پرطرفدار است.
تاریخچه ارز استلار یا استلار لومن (Stellar Lumens)
اولین سالی که فکر تولید استلار و طراحی آن به وجود آمد مربوط به سال ۲۰۱۴ میباشد که شخصی به نام مک کالب که یکی از اعضای سابق تولید کننده ارز ریپل بود و بعد از جدایی از این تیم تصمیم به طراحی ارز دیگری به نام استلار گرفت که شاید دلیل شباهت زیاد ارز اولیه استلار به ریپل نیز به علت یکسان بودن سازنده آن بوده است. برای بار دوم و در سال ۲۰۱۵ با انجام تغییراتی در کدهای برنامه نویسی، ارز استلار جدید را ارائه کرد.
ارز استلار چیست؟
استلار یک رمزارز دیجیتال است که بر مبنای تکنولوژی بلاک چین و با هدف حذف واسطههای موجود بین تراکنشهای مالی ایجاد شده است. این رمزارز نیز از آنجایی که مشابه بیت کوین و ریپل توسط دولتها به رسمیت شناخته نشده است، یک ارز غیرمتمرکز بوده و امکان مشاهده اطلاعات توسط افراد در سراسر دنیا وجود دارد که این به معنای امکان دستکاری این اطلاعات نیست.
هدف ارز استلار چیست؟
با توجه به این امر که انجام هر معاملهای با یک تراکنش مالی همراه است و این تراکنش مالی معمولاً توسط بانکها و مؤسسات مالی صورت میگیرد که به نوبه خود دارای مشکلات و معایبی از جمله پایین بودن سرعت تراکنش، هزینه بالای تراکنش و نیاز به عامل سوم در هر معامله است. ارز استلار با این هدف ساخته شد که از طریق ویژگیهایی مثل همتا به همتا، مبتنی بر بلاک چین بودن و غیرمتمرکزبودن، مشکلات این چنینی را برطرف نماید که این امر از طریق حذف واسطههای موجود بین تراکنشهای مالی صورت میگیرد. بنابراین به نوعی میتوان گفت هدف نهایی این ارز، حذف واسطههایی مثل بانکها بوده است.
نحوه عملکرد ارز استلار
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، استلار بر پایه بلاک چین طراحی شده است و یک ارز غیر متمرکز است.برای بررسی نحوه عملکرد یکارز که بر پایه بلاک چین ایجاد شده است حتماً باید با ساختار بلاک چین آشنا باشید که در مقاله بلاک چین به توضیح ان پرداختهایم.
در مورد غیر متمرکز بودن استلار نیز باید بگوییم غیرمتمرکز بودن، یک اصطلاح عمومی و به معنای عدم وجود یک محل به خصوص برای نگه داری اطلاعات است و در مورد ارزهای دیجیتالی به این معناست که اطلاعات مربوط به تراکنشهای مالی، در اختیار یک نهاد رسمی و دولتی قرار نمیگیرد بلکه اطلاعات در سراسر دنیا پخش میشود.
معایب ارز استلار
ارز دیجیتال استلار علیرغم ویژگیها منحصر به فردی مثب بالا بردن سرعت تراکنشها، انجام تراکنشها با هزینه پایین و برخی ویژگیهای دیگر، دارای معایبی نیز هست که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- این رمزارز دارای رقبای زیادی است و این موضوع کار و فعالیت در حوزه این ارز برای طراحان و فروشندگان این ارز سختتر شود. در واقع افرادی که در زمینه ایجاد استلار فعالیت میکنند برای این که بتوانند مشتریان خود را حفظ کنند و با شکست مواجه نشوند باید کاربردپذیری استلار را بالا ببرند تا افراد و مشتریانشان همچنان تمایل به خرید این ارز داشته باشند.
- عیب دوم استلار به نحوه تهیه آن برمیگردد. این ارز دیجیتالی برخلاف ارزهایی مثل بیت کوین که به راحتی و از طریق نرمافزارهای کامپیوتری قابل استخراج هستند، غیرقابل استخراج بوده و به همین دلیل برای بدست آوردن آن، تنها راهی که وجود دارد، مراجعه به صرافیهای ارز دیجیتالی است.
مزایا و کاربردهای ارز استلار
- قابل استفاده در قراردادهای هوشمند
- سرعت انجام تراکنش بالا در حد ۳ الی ۵ ثانیه
- توانایی پردازش ۱۰۰۰ معامله در عرض یک ثانیه
- پایین بودن هزینه انجام تراکنشها
- تأمین امنیت در معاملات به علت برخورداری از تکنولوژی بلاک چین و ایجاد هش
- کاهش میزان سرقت و کلاهبرداری در معاملات مربوط به ارزهای دیجیتال
- امکان انجام معاملات بین افراد در نقاط مختلف جهان
آکادمی رسمی حسین صدر در نظر دارد با برگزاری دورههای آنلاین با موضوعات دیجیتال مارکتینگ، هوش سرمایه گذاری، ارز دیجیتال و انواع کسب و کارهای اینترنتی، به عنوان یک راهنمای همیشه همراه، به شما در کسب درآمدهای میلیونی کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید