بیزینس کوچ کیست و چه وظایفی دارد؟
بیزینس کوچ کیست و چه وظایفی دارد؟
یکی از اصطلاحاتی که به تازگی وارد دنیای بیزینس و مدیریت کسب و کارها شده است تا به مدیران کمک کند که مدیریت خود را متحول و بهتر کنند، بیزینس کوچ و بیزینس کوچینگ است. اما قبل از این که به بررسی این دو اصطلاح در دنیای بیزینس بپردازیم اجازه دهید ابتدا معنی تحتاللفظی کوچ و کوچینگ را بررسی کنیم. کوچ به معنی مربی و کوچینگ یعنی مربیگری. اما این که مربیگری یک کسب و کار چیست و بهرهگیری از یک مربی کوچ چه مزایایی میتواند برای آن بیزینس داشته باشد را در این نوشته عنوان خواهیم کرد.
بیزینس کوچ کیست و بیزینس کوچینگ چیست؟
مسلماً مدیریت کسب و کارها نیاز به داشتن علم کافی و در کنار آن عمل کردن بر اساس آن علم است. اما در این میان هستند افرادی که علم و دانش مورد نیاز برای مدیریت بیزینس خود را بدست آوردهاند اما بنا به هر دلیلی از اقدام کردن خودداری میکنند. این افراد برای این که بتوانند عملگرا باشند و مدیریت خود را متحول کنند نیاز به یک همراه و مشوق دارند که به آنها در پیمودن این مسیر کمک کند، که در اصطلاح به چنین فردی بیزینس کوچ و به فرایند همراهی که توسط بیزینس کوچ صورت میگیرد، بیزینس کوچینگ گفته میشود.
بیزینس کوچ در واقع مراجعه کنندههای خود را وادار به حرکت و متحول شدن میکند و به عبارت دیگر مدیران کسب و کارها را مجبور میکند که از علم خود استفاده کنند و از این طریق تجارب گوناگونی کسب کنند چرا که داشتن علم به تنهایی و بدن عمل کردن به آن، بی فایده است. دانش افراد زمانی به بهبود مدیریت بیزینسها کمک خواهد کرد که آن را به کار گیرند.
تفاوت بین مشاوره مدیریت و بیزینس کوچ چیست
مشاوره مدیریت و بیزینس کوچینگ دو مقوله کاملاً متفاوت از هم هستند هرچند ممکن است در مواردی نیز اشتراکاتی داشته باشند اما در حالت کلی دو عنوان شغلی مختلف هستند و مشاور مدیریت و مربی کسب و کار هر کدام وظایف متفاوتی دارند. مشاور کسی است که به مراجعه کننده خود در زمینه تجربیات خود و دیگران، مشورت میدهد و به او یاد میدهد که چگونه باید بیزینس و کسب و کار خود را در جهت بهتر شدن هدایت کند. در مقابل مربی یا همان بیزینس کوچ کسی است که مراجعه کنندهاش راه و علم چگونه مدیریت کردن را میداند و تنها مشکلی که دارد این است که برای ایجاد تحول در مدیریت خود، اقدام نمیکند و در واقع نمیتواند علم خود را به کار بگیرد.
وظایف بیزینس کوچ چیست؟
همانطور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم مهمترین کاری که بیزینس کوچ انجام میدهد این است مراجعه کنندههای خود را مجبور و ملزم به حرکت میکند و لزوماً برای حرکت و اقدام، نیاز به دریافت دانش کوچ ندارند بلکه فقط همراهی او را میخواهند. در راستای این وظیفه، بیزینس کوچ وظایف دیگری نیز دارد که عبارتند از:
- حضور بیزینس کوچ در کنار مراجعه کننده برای متمرکز نگه داشتن او روی نتیجه نهایی.
- یادآوری این که چرا دستیابی به نتیجه نهایی مهم است.
- دادن انگیزه به مراجع برای این که نسبت به تعهدات خود پایبند باشند.
- قرار دادن آینهای در مقابل مراجع خود تا از این طریق، نقاط ضعف شغلی و فردی آنها را به خودشان نشان دهد.
- کمک به مراجع در جهت پیاده سازی ایدهها و استراتژیهای تعیین شده در میتینگهای ماهانه یا هفتگی.
- کمک به فرد مراجعه کننده برای افزایش بهره وری کسب و کارش
- کمک کردن به مراجع برای رویارویی بهتر و مناسبتر او با فرصتهای تجاری و مشکلات مربوط به آن.
- کمک به مراجع برای ایجاد تمرکز بر روی مسائل واقعی در زمینه بیزینستان و نه بر روی مسائل و مشکلات غیر ضروری
دیدگاهتان را بنویسید