مزایای بیزینس کوچینگ برای بیزینسها چیست؟
بیزینس کوچینگ و نقش آن در بهبود یک بیزینس
ما در مقاله قبلی مفاهیمی مثل بیزینس کوچینگ و بیزینس کوچ را تا حدودی مورد بررسی قرار دادیم و در انتها به وظایفی که یک بیزینس کوچ در راستای افزایش سود حاصل از یک کسب و کار بر عهده دارد اشاره کردیم. حال بهتر دیدیم در این نوشته درباره نقش و مزایای بیزینس کوچینگ بر میزان بازدهی یک کسب و کار صحبت کنیم. برای درک بهتر این موضوع لازم است یک تعریف دقیق از خود بیزینس کوچینگ داشته باشیم.
تعریف بیزینس کوچینگ
بیزینس کوچینگ یک واژه ترکیبی است که از دو واژه بیزینس و کوچینگ تشکیل شده است. خب بیزینس به معنای کسب و کار بوده و کوچینگ به معنای مربی گری است که در هر زمینهای کاربرد دارد و برخلاف تصور بیشتر افراد، تنها مختص حوزه ورزشی نمیشود. کوچینگ رابطهای است که بین مربی(کوچ) و مراجعه کننده صورت میگیرد و همانطور که گفتیم در انواع زمینهها مثل زندگی، شغل و کسب و کار، تحصیل و مواردی از این قبیل، این رابطه میتواند وجود داشته باشد.
فدراسیون بینالمللی کوچینگ، کوچینگ را اینگونه تعریف میکند: به همکاری بین کوچ و مراجع کوچینگ گفته میشود و در طول این همکاری، مراجع با تفکر عمیق و با استفاده از خلاقیت خود، تواناییها و مهارتهای شخصی و حرفهای خود را بالا میبرند.
بعد از این که مفهوم دو واژه بیزینس و کوچینگ را بررسی کردیم در این مرحله میتوان گفت بیزینس کوچینگ که به معنای مربیگری کسب کار میباشد، به فرایندی گفته میشود که در آن افراد صاحب سرمایه در همه مراحل کسب و کار خود اعم از خرید و فروش، بازاریابی و طرحریزیهای مدیریتی، از فردی به نام بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار بهره میگیرند. به عبارت دیگر صاحبان کسب و کارهای مختلف میتوانند از بیزینس کوچینگ در جهت رشد و ارتقاء سطح فروش خود به بهترین شکل ممکن کمک بگیرند.
نقش و مزایای بیزینس کوچینگ برای بازدهی یک کسب و کار
مربیگری کسب و کار در کنار کمک به مدیران در جهت مدیریت بهتر کارمندان و کسب و کارشان، تأثیر بسزایی بر روری بهبود بیزینس و رشد ویژگیهای فردی آن مدیر دارد که در این بخش تحت عنوان مزایای بیزینس کوچینگ بیان شده است:
- به وجود آوردن اعتماد به نفس
- ارائه درک درست از نحوه همکاری با افراد مختلف
- مشاهده نقاط تاریک کسب و کار و از بین بردن مشکلات
- ارائه دیدگاه جدید با مطرح کردن پرسشهای چالشبرانگیز و کاربردی
- تعیین اولویت خطرات احتمالی و زمانبندی آنها جهت بررسی
- اطمینان بخشیدن به کارمندان و ایجاد یک رابطه صمیمی با آنها
- از بین بردن تفکر کار انفرادی و تشویق صاحبان کسب و کار به کار گروهی و تشکلیل تیم قوی
- ارائه آمادگی لازم به افراد تازهکار برای شروع تجارت
- کمک به کارفرما برای کنترل سرمایه و داشتن یک برنامهریزی مالی دقیق
- استعدادیابی، تعیین مهارتها و ویژگیهای افراد تیم
- آموزش مهارتهای لازم مدیریتی به کارفرمایان
- برقراری تعادل بین زندگی حرفهای و زندگی خصوصی صاحبان کسب و کار
به وجود آوردن اعتماد به نفس
داشتن اعتماد به نفس در کسب و کار و بیزینس، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. شما با انتخاب بیزینس کوچ که فردی حرفهای و باتجربه است، در واقع مورد حمایت او قرار میگیرید و در چنین شرایطی توانایی این را دارید که بدون هرگونه ترس و دلهرهای خودتان را برای مواجه شدن با مشکلات بزرگ آماده کنید. از سوی دیگر در کنار کوچ شما میتوانید در برابر انتقادها حوصله به خرج داده و یا توانایی ریسک پذیری خود را بالا ببرید؛ همه این موارد به نوعی افزایش اعتماد به نفس محسوب میشود.
همراهی یک کوچ ماهر، این امکان را به شما میدهد که از یک طرف خودتان را مثل یک بازیکن حرفه ای در یک بازی مهیج در نظر گرفته و از سوی دیگر زمان برای شما از دید یک کارفرما، امر بسیار مهمی باشد. به عبارت دیگر کوچ به شما به عنوان صاحب کسب و کار کمک میکند تا از وقت به بهینهترین شکل ممکن و بدون هر گونه هدر رفتگی استفاده کنید.
ارائه درک درست از نحوه همکاری با افراد مختلف
بیزینس کوچینگ علاوه بر بهبود روشهای مدیریتی، به خودشناسی افراد نیز کمک میکند و با این خودشناسی، آنها میتوانند با قرار دادن خود در جایگاه طرف مقابل، برخورد صحیحی با او داشته باشند و از این طریق قدرت مدیریت خود را افزایش دهند. خودشناسی به عنوان یکی از مزایای بیزینس کوچینگ بوده و علاوه بر رشد سطح فروش به رشد فردی مدیر نیز کمک میکند.
مشاهده نقاط تاریک کسب و کار و از بین بردن مشکلات
بیزینس کوچها که تجربه کار کردن با مراجعان زیادی را دارند ، توانایی مشاهده نقاط کوری را دارند که ما خودمان به عنوان صاحب کسب و کار قادر به دیدن آنها نیستیم. بیزینس کوچ این توانایی را به افراد میدهد که سریعتر بتوانند نقاط ضعف و مشکلاتشان را که تا پیش از وجود کوچ نمیتوانستند آنها را ببینند، شناسایی کرده و همچنین به منظور رفع این مشکلات، راهکارهایی نیز ارائه میکند. علاوه بر این افراد را تشویق میکند که با خروج از ناحیه امن خود، بیزینس خود را بهبود بخشند.
ارائه دیدگاه جدید با مطرح کردن پرسشهای چالشبرانگیز و کاربردی
بیزینس کوچ با طرح سؤالات چالش برانگیز، مراجعان خود را وادار به عمیق اندیشیدن میکند. با توجه به این که بیزینس کوچ از یک کسب و کار متفاوتی شما را هدایت میکند بنابراین دیدگاه جدیدی را به مراجعان خود ارائه میکند که این خود زمینه فعالیت و راه اندازی یک استارت آپ است.
تعیین اولویت خطرات احتمالی و زمانبندی آنها جهت بررسی
یکی دیگر از مزایای بیزینس کوچینگ که علاوه بر بهبود روشهای مدیریتی باعث رشد فردی مدیر میشود، اولویت بندی خطرات احتمالی است. مراجعین میتوانند با کمک بیزینس کوچ، خطرات و ریسکهای موجود را اولویت بندی کنند و یک لیست مرتب از ریسکها و خطرات تهیه کرده و در زمانهای مناسب آنها را برطرف کنند.
اطمینان بخشیدن به کارمندان و ایجاد یک رابطه صمیمی با آنها
کارمندانی که در یک کسب و کار مشغول هستند، علاوه بر درآمد و پیشرفت مالی، تمایل دارند که از نطر شغل و حرفه تخصصی خود نیز پیشرفت کنند و شما به عنوان کارفرمایی که از بیزنس کوچ استفاده میکند به کارمندان خود این اطمینان را میدهید که یک سیستم مدیریتی قوی در سازمان وجود دارد که میتواند مهارتها و تواناییهایی فردی کارمندان را نیز ترقی دهد.
ازبین بردن تفکر کار انفرادی و تشویق کارفرما به کار گروهی و تشکلیل تیم
کارفرماها معمولاً تمایل دارند که همه کارها را خودشان به شخصه انجام دهند اما بیزینس کوچ آنها را تشویق میکند به سمت کارتیمی و کمک گرفتن از افراد با تخصصهای مختلف در زمینههای مختلف یک کسب وکار.
ارائه آمادگی لازم به افراد تازهکار برای شروع تجارت
اغلب افرادی که برای اولین بار میخواهند کسب و کار خود را آغاز کنند، قدرت ریسک کردن ندارند چون نسبت به آن آشنایی نداشته و بنابراین آمادگی شروع آن بیزینس را در وجود خود احساس نمیکنند. بنابراین از شروع آن سر باز میزنند. بیزینس کوچ با دادن آمادگیهای پیش از راه اندازی یک شغل، به افراد تازه کار کمک میکند.
کمک به کارفرما برای کنترل سرمایه و داشتن یک برنامهریزی مالی دقیق
کنترل سرمایه و برنامه ریزی مالی، یکی از مهمترین مسائل در هر کسب و کاری است و بیزینس کوچها که انواع تجربهها را دارند به شما در زمینه روش کنترل سرمایه کمک شایانی خواهند کرد.
استعدادیابی، تعیین مهارتها و ویژگیهای افراد تیم
مشخص کردن استعداد و مهارت کارمندان سازمان، یکی از اهداف مدریتی است تا از این طریق کارایی سازمان بالا رفته و در کنار این هدف، افراد نیز از کار خود لذت ببرند. این هدف با وجود بیزینس کوچ محقق خواهد شد چرا که او به مدیر کمک میکند و این توانایی را به او میدهد تا استعداد افراد را را شناسایی کند.
آموزش مهارتهای لازم مدیریتی به کارفرمایان
از جمله مهارتهای لازم و ضروری برای مدیران که بیزینس کوچ آنها را به مدیر آموزش میدهد عبارتند از:
- مهارت فنی
- مهارت انسانی
- مهارت مفهومی
برقراری تعادل بین زندگی حرفهای و زندگی خصوصی صاحبان کسب و کار
به طور قطع عدم وجود تعادل بین زندگی شغلی و زندگی خصوصی، افراد را هم در زمینه زندگی و هم در زمینه شغلشان دچار مشکل میکند و باعث عدم موفقیت افراد در هر دو زمینه میشود. بیزینس کوچ با ارائه یک برنامه زمانی دقیق و اصولی به افراد و صاحبان کسب و کارها کمک میکند تا قدرت ایجاد تعادل بین شغل و زندگی شخصی خود را داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید