فروشنده خوب کیست؟ ۷ مهارت تخصصی فروشنده خوب
فروشنده خوب کیست و چه مهارتها و ویژگیهایی دارد؟
مبحث فروش و فروشندگی، جزء مباحثی هستند که تمامی کسب و کارها با آن در ارتباط میباشند. در واقع یکی از اهداف اصلی مشترک همه بیزینسها، رسیدن به فروش موفق است. همانطور که میدانید یکی از عوامل بسیار مهم و کلیدی برای رسیدن به این هدف مشترک، کمک گرفتن از فروشنده خوب است. قبل از ادامه مطالعه این مقاله به شما پیشنهاد میکنیم نوشته “فروش چیست و برخی نکات مهم در فروش موفق” را بخوانید.
یک فروشنده خوب دارای ویژگیهای منحصربهفردی است از جمله: منافع خود را با منافع مشتری یکی میداند، تردید مشتریان را از بین میبرد، مشتری را مجبور به خرید نمیکند، نسبت به محصول، رقبا و مشتریان شناخت کافی دارد، روابط عمومی بالایی دارد، به حفظ مشتری اهمیت میدهد و از همه مهمتر، هدفمند است.
فروشنده کیست
فروشنده کاراکتر کلیدی در فرآیند فروش است و به کسی که بتواند محصول خود یا شخص دیگری را طبق قیمت از قبل تعیین شده و با در نظر گرفتن نیاز مشتری به فروش برساند، فروشنده میگوییم. توجه داشته باشید که این تعریف، با تعریف مربوط به فروشنده خوب، تفاوت زیادی دارد.
فروشنده خوب به چه کسی میگوییم؟
فروشنده خوب کسی است که در کنار توانایی فروش محصول بر اساس قیمت مشخص، بتواند مشتری را به خریدار راضی و دائمی تبدیل کند. به عبارت دیگر یک فروشنده خوب فروشندهای است که توانایی متقاعد کردن مشتریان بالقوه نسبت به خرید و حتی ایجاد تغییر در تصمیم آنها را داشته باشد به طوری که خریدار پس از خرید احساس پشیمانی نکرده و بالعکس به قدری از خرید خود رضایت داشته باشد که تصمیم به خریدهای بعدی از شما بگیرد.
با این توضیحاتی که در بالا بیان کردیم، بهتر است به سراغ مهارتهایی که یک فروشنده خوب باید داشته باشد برویم.
مهارتهای تخصصی فروشنده خوب
یک فروشنده، در کنار برخی خصوصیتهای اخلاقی مناسب، میبایست مهارتهای تخصصی که او را به یک فروشنده موفق تبدیل میکنند را نیز داشته باشد که ما در اینجا به برخی از مهمترین مهارتهای تخصصی مورد نیاز برای فروشنده خوب شدن است اشاره خواهیم کرد.
- هدفمند بودن
- مشترک دانستن منافع خود با مشتری
- ارائه اعتماد به نفس به مشتریان و رفع تردید آنها هنگام خرید
- مجبور نکردن مشتری به خرید محصول
- اهمیت دادن به حفظ مشتری
- داشتن شناخت کافی نسبت به محصول، رقبا و مشتریان
- برخورداری از روابط عمومی بالا
هدفمند بودن
بعد از علاقه که شرط اصلی موفقیت در هر کاری است، هدفمند بودن نیز، امر بسیار مهمی است، به طوری که نداشتن هدف، تمرکز را از شما گرفته و این عدم تمرکز، مانعی است که شما را از موفقیت در هر کاری از جمله فروشندگی، باز خواهد داشت. به عبارتی وقتی شما به عنوان فروشنده، هدفی برای خود تعیین نکرده باشید، ممکن است در میانه راه، به علت فروش کم یا به دست نیاوردن سود دلخواه، البته تا آن لحظه، از فروشندگی دلسرد شده و به سراغ شغل دیگری بروید.
مشترک دانستن منافع خود با مشتری
قطعاً یک فروشنده خوب نمیتواند در لحظه فروش، تنها به خود و سودی که از فروش به دست خواهد آورد، فکر کند. این بدین معنی است که او در کنار منافع خود، منافع مشتری و آنچه که قرار است از خرید محصول عاید خریدار شود را در نظر گرفته و بر اساس آن رفتار کرده و خریدار را راهنمایی میکند.
ارائه اعتماد به نفس به مشتریان و رفع تردید آنها هنگام خرید
حتماً برای شما هم پیش آمده است که گاهی در خرید خود، دچار تردید شده و قدرت تصمیمگیری نداشته باشید. منظور ما از تردید، شکی است که نسبت به کیفیت و انتخاب خود به وجود میآید و ارتباطی به قیمت محصول ندارد. در این میان این فروشنده است که باید وارد عمل شده و با بیان دقیق ویژگیهای متمایز محصول، و یادآور شدن کیفیت فوقالعاده آن، شما را در تصمیمگیری صحیح کمک کرده و ترغیب به خرید کند.
مجبور نکردن مشتری به خرید محصول
یک فروشنده حرفهای و خوب، هرگز از زور برای به فروش رساندن محصولات خود استفاده نمیکند. چرا که او میداند، خریدی که تحت فشار صورت گیرد، به خریدهای بعدی یا معرفی فروشگاه مورد نظر به دیگران نخواهد شد.
اهمیت دادن به حفظ مشتری
حفظ مشتریان یا به عبارت دیگر، تبدیل خریداران به خریداران دائمی، یکی از رازهای موفقیت فروشندگان موفق است. چرا که خریدار راضی و دائمی میتواند خریداران یا حداقل مشتریان بالقوه بیشتری را ایجاد کند.
داشتن شناخت کافی نسبت به محصول، رقبا و مشتریان
یک فروشنده خوب نسبت به عوامل مؤثر بر فروش آگاهی داشته و تمام تلاش خود را میکند تا اطلاعات خود را نسبت به این عوامل افزایش داده و بهروز کند.
برخورداری از روابط عمومی بالا
همانطور که خودتان هم میدانید روابط عمومی بالا به معنای توانایی بالای افراد در برقراری رابطه با دیگران است. این مهارت یکی از مهارتهای پایهای در همه مشاغل به خصوص در فروشندگی به حساب میآید. علت ان نیز، ذات خاص این شغل است. چرا که یک فروشنده مدام با مشتریان سروکار دارد و برای این که بتواند فروشنده خوبی باشد، میبایست از قدرت زیادی در برقراری تعامل با دیگران برخوردار باشد.
ویژگیهای اخلاقی فروشنده خوب
ویژگیهای اخلاقی، صفاتی هستند که از لحظه تولد تا مرگ، همیشه همراه افراد است و نیازی به آموزش ندارد. اما نگران نباشید این ویژگیها را میشود با انجام راهکارهای مناسب، در خود ایجاد کرده و یا در صورت وجود، آنها را تقویت کرد.
- داشتن گوش شنوا
- انتقادپذیر بودن
- انعطافپذیر بودن
- مؤدب بودن
- منظم بودن
- صادق بودن
- با حوصله بودن
- شجاع بودن
- محکم بودن
- مسئولیتپذیر بودن
تو دوره جامع آموزشی خرید و فروش ملک، شروع آگاهانه و انجام ماهرانه خرید و فروش املاک و مستغلات، موضوع معامله و قرارداد، شرایط معامله ( بنچاق ملک و اهمیت آن)، شرایط تحویل ملک و تنظیم سند رسمی آن، پرداخت ثمن معامله و کشف قیمت واقعی ملک و… رو بهت یاد میدیم.
دیدگاهتان را بنویسید