روشهای متقاعدسازی مشتریان؛ ۹ روش مؤثر برای متقاعدسازی
متقاعدسازی چیست؟ روشهای متقاعدسازی مشتریان کدام هستند؟
یکی از مهمترین گامها برای نهایی کردن فروش، متقاعدسازی مشتریان است. اما متقاعد کردن مشتریان باید حساب شده و بر اساس قواعد خاص خود صورت گیرد تا مشتری با رضایت کامل، خرید خود را انجام داده و به مشتری دائمی تبدیل شود. به همین منظور ما سعی داریم در این جا شما را با روشهای متقاعدسازی مشتریان که عبارتنداز: طبیعی و واقعی بودن، تحریک احساسات مشتری، بیان ویژگیهای مثبت مشتری، ایجاد حس عجله برای خرید، ایجاد حس دین، اثبات برتر بودن از رقبا، صدا کردن مشتری با نام او، نمایش تخصصتان، آشنا کنیم.
متقاعدسازی مشتریان
پیش از آن که به سراغ روشهای متقاعدسازی برویم اجازه دهید تعریف سادهای از متقاعدسازی بیان کنیم. متقاعدسازی از نظر لغوی به معنای راضی کردن بوده و در علم فروش به معنای راضی کردن مشتریان به خرید میباشد. همانطور که میدانید کیفیت محصول دلیل بزرگی برای خرید آن محصول است. اما این نکته را نباید فراموش کنید که برخی از عوامل مؤثر بر فروش مثل رقبا و تبلیغات، ممکن است باعث چشمپوشی مشتریان بالقوه نسبت به باکیفیت بودن محصول شما شود. این که شما بتوانید مشتریان را به خرید ترغیب کنید، آن هم خرید از خود شما، همان مفهوم متقاعدسازی است.
روشهای متقاعدسازی مشتریان
شما به عنوان صاحب یک بیزینس حتماً میدانید که به سرانجام رساندن فروش محصول، از چندین گام اساسی تشکیل شده است که به جرأت میتوان گفت، متقاعد کردن مشتری، یکی از اصلیترین مراحل در فرآیند فروش است. از این رو و به دلیل اهمیت موضوع، تکنیکهایی بر اساس علم روانشناسی مطرح شده است که موضوع بحث ما، این تکنیکها و روشهای متقاعدسازی خواهد بود.
- امکان استفاده آزمایشی محصول
- طبیعی و واقعی بودن فروشنده
- ایجاد احساس مدیودن بودن
- تحریک احساسات مشتری
- نمایش تخصصتان به مشتری
- بیان ویژگیها و صفات مثبت مشتری
- اثبات برتر بودن نسبت به رقبا
- ایجاد حس عجله و تمام شدن فرصت
- صدا زدن مشتری با اسم
امکان استفاده آزمایشی محصول
حتماً شما نیز هنگام مراجعه به خرید برخی لباسها با این مشکل مواجه شدهاید که اجازه پرو کردن نداشته باشید. در این لحظه چه تصمیمی میگیرید؟ اکثر ما در چنین شرایطی به دلایل مشکلات بعدی که در اثر امتحان نکردن آن لباس ممکن است پیش بیاید، از خرید منصرف میشویم حتی اگر از محصول به شدت خوشمان بیاید.
طبیعی و واقعی بودن فروشنده
این موضوع بیشتر مربوط به فروشگاههای اینترنتی است که مشتری بالقوه، به طور مستقیم با فروشنده در ارتباط نیست. همه ما مسلماً تمایل داریم هنگام تصمیم به خرید، سؤالهای ذهنمان را با پرسش از یک انسان حل کنیم تا خرید درستی انجام دهیم. در خرید حضوری که فروشنده حاضر است ما به راحتی میتوانیم این سؤالات را با اعتماد هر چه بیشتر رفع کنیم. اما در مورد خرید اینترنتی که به طور مستقیم با انسان در ارتباط نیستیم، هنگام خرید احساس خوشایندی نداریم.
چاره کار این است که در چنین شرایطی، حداقل از امکاناتی که یک خرید حضوری و صحبت مستقیم با فروشنده را شبیه سازی میکنند، مثل چت آنلاین، حضور در شبکههای اجتماعی (بازاریابی شبکههای اجتماعی) و غیره استفاده کنیم.
ایجاد احساس مدیون بودن
برای این که بتوانید مشتری را نسبت به خود مدیون کنید، به طوری که اگر از شما خرید نکند احساس خوبی نداشته باشد، میبایست از ترفند ارائه محصولات رایگان استفاده کنید. بله محصولات و خدمات کاربردی که تعداد زیادی از مسائل و مشکلات مشتری را حل میکنند، عاملی هستند که مشتری را مجبور میکنند که از محصولات با هزینه شما نیز استفاده کند. بنابراین این مشتری در اولین فرصت، اقدام به خرید از شما خواهد کرد.
تحریک احساسات مشتری
شما زمانی که میخواهید مشتری را مجاب به خرید کنید، به نوعی با ذهن و فکر او درگیر هستید که به آن بازاریابی عصبی گفته میشود. از آنجایی که ذهن افراد رابطه تنگاتنگی با احساسات آنها دارد، بنابراین در این نوع بازاریابی، شما در واقع باید از طریق تحریک احساسات مشتری وارد عمل شده و ذهن او را برای خرید از شما آماده کنید.
نمایش تخصصتان به مشتری
داشتن تخصص برای فروش بیشتر، کافی نیست. شما برای این که بتوانید مشتریان خود را متقاعد به خرید کنید، میبایست قبل از آن، تخصصها و مهارتهای خود را به او نشان دهید. شاید اصلاً او با دیدن و فهمیدن این که شما چقدر در کارتان حرفهای هستید، نیاز به تلاش زیادی برای متقاعد کردن او برای خرید از شما نباشد. چرا که او تا زمانی که از تواناییهای شما آگاه نباشد، دلیلی به خرید از محصول شما نمیبیند و قطعاً به سراغ فروشگاه یا شرکتی خواهد رفت که در کار خود حرفهای هستند.
بیان ویژگیها و صفات مثبت مشتری
این تفکر که تعریف از مشتری توسط فروشنده، نتیجه مثبتی در افزیش فروش ندارد، یک تفکر اشتباه است. بلکه شما با بهتر نشان دادن و بیان حسن خلق مشتری، او را تشویق و تر غیب به خرید خواهید کرد. چرا که با تعریف شما، او احساس درک شدن کرده و حس مثبتی نسبت به شما و محصولتان در او ایجاد خواهد شد. همبن امر نیز او را علاقهمند به خرید خواهد کرد.
اثبات برتر بودن نسبت به رقبا
از دیگر روشهای متقاعدسازی این است که به مشتریان خود نشان دهید که نسبت به رقبای خودتان برتر هستید. برای این منظور برخی از ویژگیهای منحصر به فرد محصولات خود را که آنها را محصولات رقبا متمایز کرده است، بیان کنید. برخی از این ویژگیهای منحصر به فرد عبارتنداز: اصل بودن محصول، داشتن ضمانتنامه و….
ایجاد حس عجله و تمام شدن فرصت
از دیگر راههایی که میتوان مشتری را راضی به خرید کرد، این است که در مشتری حس عجله ایجاد کنید و به گونهای رفتار کنید که گویی این خرید یک فرصت استثنایی برای او است و اگر همین الان خرید نکند، این فرصت رت برای همیشه از دست خواهد داد.
صدا زدن مشتری با اسم
این مورد نیز به نوعی با احساسات مشتری در ارتباط است. در واقع صدا کردن مشتری با اسم، برای ایجاد رابطه صمیمانه و تحریک احساسات مشتری به کار میرود. شما با این کار به مشتری القاء میکنید که با شما احساس نزدیکی کرده و راحت باشد. خب حالا شرایط فراهم است که محصول خود را به راحتی به او بفروشید.
تو دوره جامع آموزشی خرید و فروش ملک، شروع آگاهانه و انجام ماهرانه خرید و فروش املاک و مستغلات، موضوع معامله و قرارداد، شرایط معامله ( بنچاق ملک و اهمیت آن)، شرایط تحویل ملک و تنظیم سند رسمی آن، پرداخت ثمن معامله و کشف قیمت واقعی ملک و… رو بهت یاد میدیم.
دیدگاهتان را بنویسید